♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Atillâ Dorsay’dan Bir Kültür Semtinin Çöküşü: Emek Yolsa Ben de Yokum

İstanbul’un ve özellikle Beyoğlu’nun çehresi kentsel dönüşüm ve imar planlarıyla hızla değişiyor. Kentin simgesi niteliğindeki bazı yapılarda bu değişimden payını alıyor. EMEK sineması da bunlardan biri. Yıkım kararı protestolarla karşılansa da EMEK sinemasının yıkımı durdurulamadı. Böylece bir tarihi ve kültürel değerimize daha veda ettik. 

Atillâ Dorsay’ın yıkılan EMEK Sineması çevresinde, dünden bugüne Beyoğlu’nun geçirdiği bütün değişimleri de fotoğraflarla destekleyerek hazırladığı bu kitap, bir kültür semtini kurtarmak üzere verilen çabaları da topluca gösteriyor.

Dorsay, bu duruma 10 Aralık 2011'de yazdığı "Emek Yoksa Ben De Yokum" başlıklı yazıyla tepkisini göstermiş "Emek Sineması'na kazma vurulduğu gün, ben gazeteciliği bırakıyorum!" demişti. Nisan ayı başında da yıkım çalışmalarını görmek için gittiği Emek Sineması’nda saldırıya uğramıştı... Çabalarımız karşılık bulamadı, hatta içimizden çokça keşke gezi parkına kadar uyumasaydıkta Emek sinemasını da kurtarsaydık dedik ama arada kaçırdıklarımız ve aklımız başımıza gelene kadar bir kültür semtine gözümüzün önünde yaşatılan erezyon Dorsay’ın kaleminden tarihe not olarak düşülüyor... Keşke “Emek yoksa ben de yokum!” demek için bu kadar beklemeseydik pişmanlığı da hepimizin içinde...

238 sayfa
978-605-4764-90-7
20 TL
Kırmızı Kedi etiketiyle bütün kitapçılarda!


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template