♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Dean Koontz İliklerinize Kadar Ürpertmeye Devam Ediyor!

Korku romanlarının usta ismi Dean Koontz, son romanı Gölge Sokağı No: 77'de bir kez daha okurlarını korkunun soğuk zemininde nefes kesici bir yolculuğa çıkartıyor. Bu kez yolculuğun durağında son derece şık bir apartman ve onun sakinleri var. Sakinleri mi? Gölge Sokağı No: 77'de yaşayanlar için sakinlik, huzur ve rahat uykular tarihe karışmak üzere! Koontz, sizi evlerinizin ne kadar güvenli olduğunu düşünmeye davet ediyor. Bu davete, "evet" diyecek kadar cesaretli misiniz? 77 Gölge Sokağı Sayfa6 Yayınları'ndan çıktı

Kaç kişi, bir milyarderin rüyasını gerçekleştirmek için yaptırdığı, şık, tarih ve estetik kokan bir binada yaşamak istemez ki? Eğer bu apartman Pendleton Apartmanı gibi yapıldığı günden itibaren, en basitinden çıldırma, intihar, toplu katliam gibi pek de hoş anılmayan olaylarla anılan bir apartmansa cevap ancak o zaman  "hayır" olabilir. Pendleton Apartmanı, yapıldığı 1800'lerden itibaren içinde meydana gelen talihsiz (!!!) olaylar nedeniyle ,batıl inançlardan hiç nasibini almamışlar için bile pek de önünden geçilmek istenmeyen binalardan biridir.

Ancak yine de çeşitli nedenlerle bu apartman hepten ıssız kalmaz. Her ne kadar gözden düşmüş olsa da eski bir senatör, bir besteci, bir avukat ve başarılı bir finans yöneticisi bu adı kötü güçlerle anılan apartmanın geçmişini unutmuş gibi görünen sakinleridir. 

Pendleton'un 1970'lerde restore edilen şık daireleri bu kişiler için, güvenli bir sığınak gibidir. Ta ki, bir gün ansızın duvarların içinden çıkan gölgeler,nereden geldiği anlaşılamayan fısıltılar dairelerin içine sızına kadar....
Artık, Pendleton sakinleri için huzur ancak hayali kurulabilecek kadar uzaklarda bir kelimedir ve kabus yeni başlamaktadır. Dean Koontz sizi Pendleton Apartmanı’na davet ediyor. İçeri girebilecek kadar cesaretli misiniz?  Gölge Sokağı No: 77,  Sayfa6 Yayınları'ndan çıktı. 

Arka Kapaktan: 
1800’lü yılların sonunda bir milyarderin rüyası olarak inşa edilen Pendleton Apartmanı’nın azameti yapıldığı günden itibaren çıldırma ve intihar vakaları, kitle cinayetleri ve gizemi çözülemeyen kötücül güçlerin binayı ele geçirdiği dedikodularıyla lekelenir. 1970’lerdeyse bina lüks bir apartman olarak restore edilir. 

İçlerinde ünlü bir besteciyle küçük oğlunun, gözden düşmüş eski bir senatörün, eşini kaybetmiş bir avukatın, başarılı bir portföy yöneticisinin olduğu apartman sakinleri için Pendleton’ın muhteşem daireleri bir sığınak gibidir; binanın karanlık geçmişiyse tamamen unutulmuştur.

Bir gün anlaşılmaz biçimde ortaya çıkan gölgeler duvarların içinden geçmeye başlar. Hayali sesler garip dillerde mırıldanır, gizemli varlıklar dairelerde dolaşır, asansörler bilinmeyen karanlığa doğru düşer. Geçen her saatle birlikte dehşet verici bir gerçek de ortaya çıkar. Pendleton’ın geçmişteki sakinlerini hiç konuşulmayan kaderlerine sürükleyen şey tekrar işbaşındadır. Kısa zamanda binadaki herkes, çok az kişinin kaçabileceği ölümcül bir dalganın içine çekilecektir. 

Kâbusların gerçeğe dönüştüğü Pendleton Apartmanı’nda misafirsiniz. Gölge Sokağı, 77 Numara’ya hoş geldiniz…

“Karanlık masallar anlatan bir usta… Koontz dehşet duygusunu nasıl vereceğini iyi biliyor.” 
—Associated Press

“Birinci sınıf bir gerilim romanı, korkutucu ve gösterişli.”
―Los Angeles Times

“Ender görülür bir şekilde sürekli yeni öykü anlatma biçimleri arıyor ve kendini asla tekrarlamıyor.”
—Chicago Sun–Times

“Günümüzün umutlarını ve korkularını gerek kalın fırça darbeleri gerekse ince detaylarla kaydediyor. Yaşamdaki gerçek dehşetin canavarlarda değil, insan ruhunun içinde yattığını ortaya koyuyor.” 
—USA Today

“Dean Koontz insanın ödünü kopartmayı iyi biliyor.” 
—People


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template