♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İlk Bakış: The Croods / Crood’lar 3D

Dünyadaki ilk ailenin başından geçen heyecan, eğlence, fantastik yaratıklarla dolu maceralar... Hem de Türkçe, hem de 3D... Crood'lar 12 Nisan'da sinemalarda! Gelin, vizyona girmeden önce, Crood’larla tanışalım...

Crood’lar  3D dünyanın ilk modern ailesinin maceralarını  anlatan  bir komedi.  Yaşadıkları mağara bir deprem sonrasında yerle bir olduktan sonra, Crood'lar yuvaları olan bu kanyondan taşınmak zorunda kalırlar ve ailenin babası Grug'ın önderliğinde bir yolculuğa çıkarlar. Barınabilecekleri yeni bir yer bulmanın ümidiyle ilerleyen Crood'lar bu yolculuk esnasında sıra dışı maceralarla örülü ve daha önce bilinmedikleri esrarengiz bir dünyayla karşılaşırlar. Bu yeni dünyada doğa bambaşkadır.

Crood’ların hikayesi birkaç yüzyıl öncesine dayansa da aslında bugüne çok yakın bir hikaye. Günümüzdeki birçok babaya benzeyen Grug (Nicolas Cage) eşine ve 3 çocuğuna inanılmaz düşkün bir adamdır. Senelerdir tüm ailesini güvende yaşamaları için mağarada tutan Grug için yaşanacaklara katlanmak bir hayli zor olacaktır. Grug’ın eşi ve 3 çocuğunun  annesi Ugga (Catherine Keener) tıpkı kocası gibi “korku iyidir; değişim kötüdür” düşüncesindedir. Oğulları Thunk (Clark Duke) bu durağan gidişattan gayet memnundur ve babasıyla çok iyi anlaşır. İnatçı kaynana Gran (Cloris Leachman) damadı Grug’ı iğnelemekten asla yorulmaz. Küçük Sandy Crood ailesinin en öfkeli ferdidir. İsyankar Eep (Emma Stone) aile otoritesini her daim reddeden, hayatı yaşamak isteyen, mağaranın dışındaki hayatı çok merak eden ve babasının koyduğu kurallara asla uymayan asi genç kız!

Afet nedeniyle zorlanan ve bilinmeyen bir yaşama  doğru yelken açan Crood’lar yolda tanıştıkları ateşi bulan “kaşif” Guy ile birlikte anlamını bile bilmedikleri “yarın”a doğru yola çıkarlar. Guy  (Ryan Reynolds)‘ın ateş yaktığını, bir ayakkabısı olduğunu görür ve hayrete düşerler. Guy’ın  fikirlerine Grug hariç tüm aile sıcak bakmaktadır. Hayatta kalmak için Guy’a ihtiyaçları olduğunu bilen Grug, Eep’in Guy’dan çok etkilendiğini fark eder ve bu gençten kızını korumak için elinden geleni yapar…

Orijinal seslendirme kadrosunda; Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone, Catherine Keener, Clark Duke gibi ünlü isimlerin yer aldığı Crood’lar’ın yönetmen koltuğunda ünlü Madagascar serisinden tanıdığımız Chris Sanders oturuyor. Aynı zamanda filmin senaristi de olan Sanders, “Modern hayatlarımızdaki tüm işleri, arabalarımızı,işlerimizi, sorumluluklarımızı bıraktığımızda gerçekten neyin önemli olduğunu anlıyoruz. Önemli olan aile ve arkadaşlardır. Filmimizde bunu anlattık.” diyor. Türkçe seslendirme kadrosunda reklam ve dizilerden tanıdığımız Aslı Tandoğan’ın da bulunduğu Crood’lar 12 Nisan’da seyirciyle buluşmayı bekliyor.

Oscar ödüllü Nicolas Cage “Baba olup da çocuklarının ilk aşkını ya da arkadaşlarının nasıl insanlar olduklarını düşünmemek mümkün değil. Grug da her baba gibi ailesinin üstüne titriyor. Biz ebeveynler bazen fazla boğucu olabiliyoruz! Grug sürekli Guy’ın beyni ve fikirleriyle nasıl yarışabileceğini düşünüyor. Kızının ilk aşkı olan Guy’ın atletik, zeki ve etkileyici olması üstelik Eep’den hoşlanması Grug’ı çok rahatsız ediyor. Ancak yolculuğun sonunda Grug yeni yaşamı kabullenmiş hatta Guy’ı bile aileden biri gibi görmeye başlamış oluyor. Grug ve ailesinin yaşadığı dönüşümü herkes hayatında en az bir kere yaşamıştır.” diyor.

Eep karakterine hayat veren Emma Stone “Eep daha önce hiçbir animasyonda rastlamadığımız bir genç kız. Bugünün genç kızlarına çok benziyor, ailesiyle yaşadığı çatışmalar bile aynı. Kanatlarını sonsuzluğa açıp dışarıda neler olduğunu öğrenmeye çalışıyor, babası Grug’ın kurallarına karşı gelen, mağaranın kapısına koyduğu kayadan nefret eden Eep’i ilk tanıdığımızda henüz bir tane bile yıldız görmemiş olacak. Yaşanan afetin ardından Crood’lar unutulmaz bir yolculuğa çıkıyorlar. Bu ilginç hikayede Eep bir çok keşif yapmaya ve ilk aşkını yaşamaya başlıyor. Guy’ın özgür ruhunu kendine çok yakın hisseden Eep ilk kez ayakkabı giydiğinde ayaklarının kaybolacağını düşünecek kadar saf!” diyor.

Orjinal seslendirme kadrosu iyi desekte, filmi orjinal dilinde izleme ihtimalimiz hayli düşük görünüyor... Ne yazı ki, animasyonlar söz konusu olduğunda orjinal dilde izleme seçeneğimiz genellikle göz ardı edilmekte... Dolayısıyla filmle ilgili tek referansımız yaratıcıları... “Beauty and the Beast”ten bu yana işin mutfağında yer alan, sayısız klasiğin senarist kadrosunda gördüğümüz Chris Sanders, üçüncü kez yönetmen koltuğunda... “Lilo & Stitch” ve “How to Train Your Dragon” dolayısıyla kendisini kanıtlamış bir isim... Kirk De Micco ise daha pişmesi gereken isim olarak göze çarpıyor. 2008 yapımı vasati anime “Space Chimps”ten sonra ilk projesi olduğunu da hatırlatalım... Sonuç olarak, künyeye bakıldığında göze çarpan ve güvenilmesi gereken isim Sanders... Konu gayet güzel, yan karakterler sevimli, fragman da eğlenceli... Merakla bekliyoruz...



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template