♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Post-Rock Devi Tortoise 19 Şubat’ta Borusan Müzik Evi’nde!

Borusan Müzik Evi, rock müziğin 50’li yıllardan günümüze uzanan evrim sürecine son halkayı ekleyen topluluklardan Tortoise’ı, dokuz yıl aradan sonra İstanbullu hayranlarıyla buluşturuyor.

Şubat ayında da Borusan Müzik Evi birbirinden iddialı müzisyenleri sahnesinde ağırlamaya devam ediyor. 1992 yılında Amerikan underground rock müziğinin efsane topluluklarında çalmış müzisyenlerden John Herndon, Doug McCombs, David Pajo, John McEntire ve Dan Bitney tarafından kurulan Tortoise, 19 Şubat’ta uzun bir aranın ardından Borusan Müzik Evi sahnesine konuk oluyor. 

İlerici bir karakter taşıyan ve doğaçlamayı en üst sınırlara götüren Chicago caz sahnesinden sürekli beslenen Tortoise, stüdyo çalışmalarının verdiği heyecanı canlı performanslarına taşımayı başarabilen ender gruplardan biri.

Tortoise, Millions Now Living Will Never Die, TNT, Standards, It's All Around You ve son albümleri Beacons of Ancestorship ile her defasında hayranlarını şaşırtmayı başaran grup, günümüz stüdyo teknolojisinin sonsuz olanaklarından, hip-hop, electronica, ambient gibi yeni müzikal formlardan ve klasik minimalizm, avant-caz, krautrock gibi deneysel ifade biçimlerinden faydalanarak, rock müziğin ses evreninin sınırlarını ve yapısını yeniden şekillendirdi.

Uzun zamandır Türk hayranları tarafından hasretle beklenen; Dan Ritney, John McEntire, John Herndon, Jeff Parker ve Doug McCombs’dan oluşan Chicago’lu beşlinin bu performansı 2013’ün en iyi konserlerinden biri olmaya şimdiden aday. Konserin biletleri satışta.

TORTOISE
Tarih: 19 Şubat 2013, Salı
Saat: 21.30
Yer: Borusan Müzik Evi

Borusan Müzik Evi etkinliklerinin biletleri tüm Biletix satış kanallarından, pazartesi-cuma günleri arası 10.00-18.00 saatleri arasında Borusan Kültür Sanat’tan ve konser günleri de saat 18.00’den itibaren Borusan Müzik Evi’nden temin edilebilir.

BORUSAN MÜZİK EVİ
Adres: İstiklal Caddesi Orhan Adli Apaydın Sokak No: 1 Beyoğlu/ İSTANBUL
Tel: 0212 336 3271


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template