♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İlk Bakış: Trance / Trans

Danny Boyle’un yeni suç draması “Trance”den ilk fragman yayınlandı.

Yönetmenin tarz denemelerinden sonra mainstream’e yeniden yaklaştığı film, sanat soygunun aksamasıyla başlayan gerilimi konu alıyor. Güzel sanatlar açık arttırmacısı, önemli bir müzayededen bir Goya başyapıtı çaldıran Simon, soygun sırasında işbirliği yaptığı çeteyi aldatınca vahşice intikam dayağı yer... Bu travmanın etkisiyle, eseri sakladığı yeri hatırlamadığını söyleyince, çete karizmatik bir hipnoterapiste başvurur... Bu üçgenin getirdiği soru, başyapıtın nerde olduğu olur... Boyle’un daha önce de birlikte çalıştığı John Hodge ve İngiliz dizilerinin senaristi olarak henüz yolun başında olan Joe Ahearne tarafından yazılan senaryo, suç, gerilim ve dramı iç içe geçiren yapısıyla öne çıkıyor. Filmin öne çıkan oyuncuları; James McAvoy, Vincent Cassel ve Rosario Dawson... McAvoy hafızasını kaybeden hırsızı, Cassel çete patronunu, Dawson da hipnoterapisti canlandırıyor. 


Danny Boyle: “Slumdog Millionaire filminin de yapımcılığını yapan Christian Colson ve ben bu filmden sonra yeni bir arayış içine girmiştik. Trainspotting ve Shallow Grave filmlerinde birlikte çalıştığım John Hodge harika bir karar olacaktı ve öyle de oldu. Yapmak istediğimiz şey aslında çok basit, filmdeki hikaye ve karakterlerin gerçek hayatla bağlantılı olmaları gerekiyordu. Filmdeki üç farklı karakter öylesine gerçek hayata yakınlar ki, adeta bir yapbozun eksik parçalarını oluşturuyorlar. ” diyor.


Konu ilgi çekici, oyuncu kadrosu makul, Boyle’un her daim süpriz yaratabilmesini de ekleyince önümüzde merak edilesi bir film olduğu çok açık... Fragmandan görünen temposuyla öne çıkan akıl oyunları izleyecek olduğumuz... Ne zaman izleyeceğimiz henüz belli değil ama İngiltere’de gösterim tarihi 27 Mart...
  

Güncelleme:
Filmin "Trans" adıyla 14 Haziran'da vizyona gireceği açıklandı.






Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template