♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Fazıl Say Yılın Son Konseriyle Mersindeydi

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, 2012 yılının son konserini Mersin’de verdi. Daha önce çeşitli festivallerle şehirde ağırladığımız Say, bu kez Anadolu konserleri kapsamında ilk kez Mersin’de sahne almış oldu. 

Bursa’da başlayan turnesi kapsamında Trabzon, İzmir, Adana ve Gaziantep’in ardından Mersin’e gelen Say’ı kalabalık bir izleyici topluluğu karşıladı. 26 Aralık Çarşamba akşamı gerçekleşen konsere, milletvekilleri ve bürokratlar da yoğun ilgi gösterdi. 

Yaklaşık iki saat sahnede kalan Say, üç bölümden oluşan konserine Johann Sebastian Bach’ın “Re Minör Chaconne”siyle başladıktan sonra kendi eserlerine geçti. “Ses” “Kumru”, “Kara toprak”, “Nazım” ve “Sevenlere Dair”in peşinden “Gershwin” ve “Paganini” Jazz’la devam eden bölümü “Mavi Su” ile noktaladı.

Konserin üçüncü bölümünde “4 Şehir” operetiyle dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatan Say’a, viyolonseliyle Çağ Erçay eşlik etti. Konser boyunca her zaman olduğu gibi dinleyicisini selamlayan ve tek kelime etmeyen Say, dakikalarca ayakta alkışlanınca tek başına yeniden piyanosunun başına geçerek Vivaldi’nin “4 Mevsim”inden küçük bir bölüm çaldı.

Konserin, salondaki yankısına gelince... Her yaş grubundan dinleyici olması, fotoğraf ve video çekmek isteyenleri yanındakinin uyarması gibi hoş detaylar dolayısıyla bilinçli bir kitlenin salonu doldurmasına kendi adıma sevindim... Bis sonrası gelen 4 Mevsim için “bu da zengin sadakası” işte dediğimde gülümseyen dinleyicilere de burdan selam olsun...




Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template