♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Star Trek 2’den Star Wars’a Proje Günlüğü

Hollywood’da yeni proje haberleri yılbaşına ramak kala azalsa da, ağırlıklı olarak Star Wars üzerinden devam ediyor. Haftanın ön plana çıkan başlıkları yeniden çevrim haberlerini de kapsamakta... İşte haftanın öne çıkan başlıkları...

Star Trek 2’nin Sinopsisi Açıklandı
J.J. Abrams’ın yeniden dirilttiği Star Trek serisinin “Into Darkness” adıyla gelecek mayıs’ta vizyona girecek yeni filminin konusu açıklandı.

Alex Kurtzman, Damon Lindelof ve Roberto Orci’nin yazdığı sinopsis resmi siteden hayranlara duyuruldu. “Atılgan ve mürettebatı eve çağrıldıklarında organizasyonlarının donanmayı dağıttıklarını ve durdurulamaz bir terörün hüküm sürdüğünü görürler. Kaptan Kirk sorunu çözmek için kişisel insiyatif alır ve kitlesek imha silahı olan tek adamı yakalamak üzere harekete geçer!”

Marvin Gaye Biyografisi, Temple’ın Gündeminde
Sürekli yeni haberler gelen ama bir türlü başlanamayan projelerden Marvin Gaye biyografisi için yeni haber Julien Temple’dan geldi. Müzik dökümanterleriyle tanınan Temple, Gaye’in biyografisiyle ciddi şekilde ilgileniyor. 80’lerde Londra’yı mesken tutacak film, “Midnight Love” kayıtları dönemini baz alacak. Lenny Kravitz’in başrolde yer alması konusunda ciddi fısıltılar mevcut.

Syfy Waterworld’ü Diriltiyor
Sinema tarihinin büyük fiyaskolarından “Waterworld” de yeniden çevrim hastalığının son kurbanlarından biri oldu. Kevin Costner’ın düşüşten kurtulmak için çırpındığı dönemde Kevin Reynolds’la yönettiği 1995 yapımı film bütçesinin çok altında gelirle büyük zarar etmişti. Gişe başarısızlığına rağmen kablolu kanal Syfy, filmin yapım haklarını Universal’den aldı. Kanalın yeniden çevrim hazırlığının detayları konusunda hiçbir bilgi yer almıyor. Tahminler muhtemelen mütevazi bir bütçeyle dizi olacağı yönünde.

Stewart ve McKellen “X-Men:Days of Future Past” Kadrosunda
“X-Men: Days of Future Past”in yönetmenlik koltuğuna oturan Bryan Singer, kadro çalışmalarına vakit kaybetmeden girişti. Mevcut kadroya Patrick Stewart ve Ian McKellen da katıldı. Söylentilere göre iki aktör filmde çok fazla gözükmeyecek, gençlik halleri daha ağırlıklı işlenecek.

Matthew Vaughn, Star Wars Episode VII’nin Yönetmenliğine Doğru
Star Wars 7 hakkında çıkan haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Michael Arndt’ın senaristliğe getirilmesinden sonra iyice ayyuka çıkan yönetmen isimleri, söylentileri birer birer yalanlıyor. İşin arkasında Disney’in olmasından çekinen ve stüdyonun işlerine çok karışacağını düşünmeleri bir yana, serinin fanatiklerinin hedefi haline gelmeyi göze alamayan isimler daha teklif gelmeden düşünmüyorum açıklaması yapmaya başladı. Steven Spielberg, Zack Snyder, Brad Bird ve Quentin Tarantino bu isimlerden öne çıkanlar.

En önemli dedikodu ise bugün geldi... “Layer Cake” ile 2004’de başladığı yönetmenlik kariyerinde şu ana dört filme imza atan Matthew Vaughn, büyük ihtimalle yedinci star wars’ın yönetmeni olacak. “Kick-Ass” ve “X-Men: First Class” ile iyi iş çıkaran yönetmen, yeni X-Men’in senaryosunu yazmış ama koltuğu Singer’a devretmişti. Şimdilik ilk izlenimler çok fazla itiraz olmadığı yönünde.

Yeni üçlemenin ne zaman gösterime gireceği konusundaki belirsizlikte nispeten ortadan kalktı. İki yılda bir gösterime gireceği söyleniyor. 2015, 2017 ve 2019 üçlemenin tarihleri olacak. 

Sekiz ve Dokuzuncu film için senaristleri de belli oldu: Lawrence Kasdan ve Simon Kinberg... George Lucas’ın senaryolara son onayı vereceği ve kurguyu şekillendiren ekipte olacağı, oyuncu seçimlerinde de görüşü alınacağı da gelen haberler arasında...


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template