♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kırmızı Kedi'den 2 Yeni Çocuk Kitabı

Kırmızı Kedi, Dünya Yazarlarının Çocuklar İçin Kaleme Aldığı Metinleri Türkçeye Kazandırmaya Devam Ediyor. 

Pablo Neruda - Bir Yıldıza Övgü 
Resimleyen: Elena Odriozola, Çeviren: Işık Ergüden 

Nobelli Yazardan Çocuklara Bir Bilgelik Masalı 

Kırmızı Kedi Yayınevi, okuma serüvenine ilk adımlarını atan çocukları Dünya edebiyatının ustalarının kaleminden çıkma kitaplarla buluşturmaya devam ediyor. 

Yirminci yüzyılın büyük ozanı, Şilili usta Pablo Neruda'dan çocuklara ve hep çocuk kalmak isteyenlere yıldızlar kadar zarif, yıldızlar kadar ışıltılı ve büyülü bir şiir.  

Büyüdüklerinde, gündelik hayatın akışına katıldıklarında, düşlerini unutmasınlar, yüreklerinde ve beyinlerinde bir yıldız taşımayı ihmal etmesinler diye minik bir anımsatma... 

Gökte parlayan bir yıldızın cazibesine kapılan kahramanımız, büyük bir gökdelenin tepesine çıkarak yıldızı tutuverir. Kimse görmesin diye sakladığı yıldızın pırıltısı pencereleri aşıp insanların ilgisini çekmeye başladığında, bu durum kahramanımızı hesapta olmayan bir yolculuğa çıkmaya zorlar. 


Haydar Ergülen - Nar Alfabesi 
Resimleyen: Serap Deliorman 

Çocuklarınız alfabeyi Haydar Ergülen’in şiirleriyle öğrensin 

Kırmızı Kedi Yayınevi, okuma serüvenine ilk adımlarını atan çocukları edebiyatın ustalarının kaleminden çıkma kitaplarla buluşturmaya devam ediyor.

Yetişkinler için kaleme aldığı şiir ve denemelerinden tanıdığımız usta şair Haydar Ergülen bu kez çocuklar için yazdı.

Ergülen, kızı Nar’a ve tüm çocuklara hem alfabeyi öğrenmelerine yardımcı olacak hem de  onlara bitki ve hayvanları tanıtacak birbirinden eğlenceli şiirleriyle Nar Alfabesi’ni hediye ediyor. Şiirlerin her biri, çocuk kitaplarının sevilen ressamı Serap Deliorman’ın rengârenk ve neşeli çizimleriyle hayat buldu.

“Nar Alfabesi’nde ilk kez yeryüzünde bir yolculuk yapmayı denedim. Kızım Nar’la birlikte çıktığımız bu şiirli yolculukta, insanı insan yapan şeylerin neler olduğunu öğrendik: Ağaçları, bitkileri, çiçekleri, meyveleri ve sebzeleriyle doğa... Kuşundan balığına, kedisinden atına, göğü, suyu ve toprağı  güzelleştiren hayvanlar... 

Doğaya ve hayvanlara en güzel, çocukların diliyle teşekkür edebilirdim. Bu şiirli alfabe kızım Nar’a, onun Türkiye’deki, dünyadaki ve tüm yeryüzündeki arkadaşlarına armağan olsun.”
Nar’ın babası
Haydar Ergülen
 

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template