♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

"Hitchcock"tan ilk Fragman

Oscar ödüllü aktör Anthony Hopkins’i Alfred Hitchcock ve Helen Mirren’ı Hitchcock’un karısı Alma rolünde izleyeceğimiz filmde Scarlett Johansson ‘Janet Leigh’; James D'Arcy ‘Anthony Perkins’; Jessica Biel ‘Vera Miles’;  Altın Küre sahibi  Michael Stuhlbarg ‘Lew Wasserman’;  Toni Collette , Hitchcock’un sekreteri Peggy; Michael Wincott ‘Ed Gein’; Kurtwood Smith ‘Geoffrey Shurlock’, Richard Portnow ‘Barney Balaban’ ve Danny Huston  ‘Whitfield Cook’ rolünde karşımıza çıkacaklar.

HITCHCOCK, film tarihinin en etkileyici isimlerinden Alfred Hitchcock ile karısı ve ortağı olan Alma Reville’in aşklarını anlatıyor. Film, Hitchcock’un çığır açan filmi PSYCHO’nun yapım sürecinde geçiyor.

İlk filmi ANVIL! THE STORY OF ANVIL  ile Independent Spirit Awards’da En İyi Belgesel Ödülü kazanan Sacha Gervasi, senaryosunu John McLaughlin’in, düzeltmeleri Ryan Murphy, Stephen Rebello ve Sacha Gervasi’nin yaptığı ve Stephen Rebello’nun “Alfred Hitchcock and the Making of Psycho” kitabından uyarlanan hikayenin yönetmenliğini üstlendi.  Yönetmen Gervasi, kariyerine THE BIG TEASE’e Craig Ferguson ile ortak senaryo yazarak başlamıştı ve 2004 yılında Steven Spielberg’ün THE TERMINAL’inin senaryosunu yazmıştı.

Merakla beklenen ve Hitchcock’un hayatından bilinmeyen yanları izleyiciyle buluşturacak olan film, Türkiye’de Tiglon dağıtımında 15 Mart 2013'te vizyona girecek. 

* Anthony Hopkins, Alfred Hitchcock rolüne nasıl büründüğünü anlatıyor;

ANTHONY HOPKINS
“Efsanevi ve çok tanınan bir kişi olduğu için mümkün olduğunca kusursuz bir makyaj yapılması çok önemliydi ve Howard Berger mükemmel bir iş çıkardı. Hitchcock’tan her zaman büyülenmişimdir. İlk profesyonel rolümü oynadığımda 1960 yılında Manchester’taydım ve "Psycho"yı Manchester’da bir sinemada izlediğimi halen hatırlarım. 1960 Ekim’inde bir Pazar akşamı gitmiştim izlemeye ve hayatımda hiç o kadar korktuğumu hatırlamıyorum. Sanırım hayatımda o güne dek gördüğüm en iyi filmdi. "Rear Window" ve "Psycho" en sevdiğim filmlerdir. ‘Kuzuların Sessizliği’nden bu yana en heyecan verici projem bu oldu."

HOWARD BERGER
“Maske gibi görünmemesi için, oyuncunun yüzünde yapabileceğim en az müdahaleyle makyaj yaptım. Bunun bir ‘Hitchcock-Hopkins’ karışımı ya da sadece Anthony, sadece Hitch gibi görünmesinden ziyade mükemmel bir birleşim olmasını sağladım; izleyenler baktıklarında ‘işte Hitchcock" diyebilecekler.”



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template