♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Hayvan Katliamına Seyirci Kalmayacağız!

5199 sayılı Hayvan Hakları Yeni Yasa Tasarısı ve bu tasarıya istinaden cevaplanması zorunlu olan soruları aşağıda maddeler halinde belirleyerek, kamuoyuyla paylaşmak istedik. Bizler söz konusu kuruluş ve derneklerle maddi manevi hiç bir çıkar ilişkisi kurmamış, kuruluşların iç işleyiş ve hiyerarşik yapılanmalarında yer almamış, bağımsız hayvanseverleriz. Bu noktadan hareketle: 

1- Hayvan hakları ve dernekleri başta olmak üzere ilgili sivil toplum kuruluşlarını (STK) bizlere karşı şeffaf olmaya, yasanın geri çekilmesi konusunda tam ve net davranış sergilemeye davet ediyoruz. Gelişmiş ülkelerde uzun yıllardır uygulanan sivil toplum kuruluşlarının vatandaşlarca da denetlenebilmesi öğretisinden hareketle, hayvanların yaşam hakları konusunda her daim konunun bağımsız takipçileri olarak bugüne kadar ve bugünden sonra neler yapılacağını öğrenebilmek en doğal hakkımızdır.

2- “Katliam Yasa Tasarısı”nın meclis genel kurulunda görüşülmesi sırasında hükümetin muhatap kabul edip, fikir ve bilgi paylaşımında bulunacağı, bizi temsil edecek olan STK’ lar hangileridir? Bu konuda neden herhangi bir bilgiye ulaşılamamaktadır?

3- Konuyla yakinen ilgilendiğimiz halde 12 Ekim tarihinde yasa tasarısının görüşüleceği bilgisine ulaşmamızda yaşadığımız zorluk, bizi bu bilginin neden paylaşılmadığı sorusuna yöneltmiştir. Bu gizleme bir amaca mı hizmet etmektedir?

4- Muhatap alınan STK’ lar Meclis Genel Kurulu görüşmesine nasıl bir hazırlık ile gidecektir? Bu konuda bizlerle neden bilgi paylaşımı yapılmamaktadır?

5- STK’ ların bizleri temsilen Hükümetle olan bu bilgi alış-verişinde yasa taslağı üzerinde değişiklik talep ettikleri ya da edecekleri konu ve maddeler hakkında açık bir şekilde ve ivedilikle bilgi paylaşımında bulunmalarını bekliyoruz. 

6- Aksi takdirde; bu korkunç yasanın meclisten geçmesine destek niteliği taşıyan unsurları sergilediklerini peşinen kabul etmiş olacakları gerçeğini hatırlatmak isteriz.

7- Haytap Başkan Yardımcısı Sn. Nesrin Çıtırık'ın sosyal paylaşım sayfasında Bakanlığa yazmış olduğu yazısında aşağıdaki cümleler oldukça dikkat çekicidir:

“... Bundan sonra hiç bir STK nın bakanlığınıza güvenerek AÇIK OLMAYAN görüşmeler yapmayacagını da bilmiş olun. Bakanlığınınz ve bürokratlarınızla görüşen tüm STK ları töhmet altında bırakan şark kurnazı politikanız herkesçe görülmüştür....”

Bu cümlelerde Bakanlık ile kapalı görüşmeler yapıldığı sayın Çıtırık tarafından da açıkça ifade edilmiştir !
Görülüyor ki Sn. Çıtırık sadece Haytap'ın fikirlerini beyan etmemekte, Bakanlığa tüm STK lar adına ifadelerde bulunmaktadır. 

8- Yazısını, Bakanlıktan açıklama beklediği şeklinde sonlandıran Sn. Nesrin Çıtırık'a da bizler “Hayvan Haklarını Gönüllü Savunanlar” olarak, yukarıdaki soruları soruyor ve aynı şekilde açıklama beklediğimizi tekrarlıyoruz. Madem ki tüm STK lar adına ifade hakkına sahipsiniz, lutfedip ivedilikle cevap veriniz. 

Saygılarımızla

Melek Öder
Defne Epikmen
Başak İşur
Serkan Murat Kırıkcı


Açıklamaya, 
Destek vermek için yazıyı sosyal platformlarda paylaşabilir,
Altına adınızı ekletmek için yorum bırakabilirsiniz...


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template