♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Şenay Lambaoğlu – içimde Aşk Var : Aşkın Caz Hali

Uzun zamandır sahnelerde ve birçok albümde sesiyle yer alan Şenay Lambaoğlu, sonunda ilk albümünü yayınlandı. Türün takipçilerinin adını uzun zamandır bildiği bir isim Lambaoğlu, rock dinleyicisinin de konuk olduğu albümler dolayısıyla sesine aşina olduğu bir ses… Kariyerinin 16. Yılında ilk albümünü yayınlanması şaşırtıcı aslında… Ama verdiği röportajlarda bu durumu kendisi açıklıyor, “iyi ki gaza gelmemişim” diyerek. Bunca yıllık birikimle yapılan albüm olunca karşınızda, kötü birşeyle karşılaşmak mümkün değil elbette. İyi bir ekiple çalışan Lambaoğlu, içinde biriktirdiklerini aşkla yoğurmuş ve 9 şarkı çıkarmış biriktirdiklerinden. 

Albüme eşlik eden değerli müzisyenlerle, her şarkı ince ince işlenmiş. Çoktan oluşturduğu müzikal duruştan dolayıda, bir ilk albüm olmasına rağmen ilk albüm heyecanı ve toyluğundan uzak bir albüm çıkmış ortaya. Ercüment Orkut’un müzik direktörlüğünde belli bir kalıba bağlı kalmadan şarkıların duygusu nereye götürürse oraya gidilmiş. Tam bir caz albümü değil o yüzden, pop-caz demek doğru olur. Yani caz dinlemeyeni bile sarıp sarmalayacak şarkılar var, dinleyicisini bekleyen. Şarkıların sözü ve ritmiyle oluşan bir soundu ve tarzı olan albüm, bu yüzden caz dinlemeyeleri de çağırıyor yanına… 

Tüm şarkıların ortak duygusu, aşk elbette… Bu yüzden içinde aşk var bu albümün. Bir kadının kalbi ve aklı arasındaki dengeyi iç sesiyle kurma çabalarının yansıması. Bu doğallık sebebiyle, çok samimi bir albüm aynı zamanda. Kalp kırıklıkları, korkular, umutlar derken aşkın getirdiği herşeyi duymak mümkün. 

Pop albüm yapması için çok teklifleri de almış Lambaoğlu, lakin 15 yıllık bir süreçte yapıp yapmama çelişkileri yaşamış. İlk başta yaşanan heyecanlar ve hayatın getirdiği fırsatlarla gelen olgunluk albüme yansımış belli ki. Zaman Gazetesinden Ali Pektaş’la yaptığı röportajda albümü şöyle tanımlıyor: “Şimdi içime sinen bir albüm yaptım. Dönüp baktığımda iyi ki de bunca yıl albümüm olmamış diyorum. İyi ki de birilerinin gazına gelip yapmamışım. Belki o zaman böyle istediğim gibi bir şey olmayacaktı."

Kendi enstrümanlarının ustalarıyla dolup taşan albüm, neşeli şarkı “Ay” ile açılıyor. İkinci klibin geleceği şarkı, albümün herkesi sarıp sarmalayan enerjisiyle tanışma faslını yerine getirmekten fazlasını yapıyor. “Hayat bu” herşey bizim için diyor Lambaoğlu, unuttuğum anda geldim bu oyuna “içimde aşk var” diyor, “Oysa umut var” hep varolacak diyor… Ve albümü bayıldığım “Kelimeler” ile kapatıyor. “Şimdi kelimelerin gücü adına susuyorum ve gidiyorum” diyor… Bizde; ay vurunca cama, geri dönmesini bekliyoruz..

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template