♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Yeniden Çevrim Histerisine Bir Kurban Daha: Videodrome


Hollywood’daki yeni proje üretememe sıkıntısı büyümeye devam ettikçe, sevdiğimiz filmlerin yeniden çekilmesine dair haberler gelmeye devam ediyor. Eldeki her klasiğe teknolojik yeniliği boca edip, içini boşaltarak saldıran stüdyoların son kurbanı Videodrome oldu…

David Cronenberg’in 1983 yapımı başyapıtı için yeniden çevrim haberi uzun süredir gündemdeydi ama girişimde bulunulduğuna dair haber ortada yoktu. Universal, ilk adımı atarak reklam ve klip yönetmeni Adam Berg’le görüşmelere başladığını açıkladı.

Yeni medyanının cinayet ve işkenceleri üzerine güzelleme olan Videodrome, yeniden çevrimde nanoteknolojiyi işin içine sokarak büyük ölçekli bilimkurgu haline gelecek. Transformers serisiyle tanınan senarist Ehren Kruger da, modernizasyon işini üstlenmiş durumda.

Cronenberg’in tuhaf talihine de değinmekte fayda var… Çekmek istediği “Eastern Promises 2” stüdyonun istememesi nedeniyle rafa kalkmışken, başyapıtının yeniden çekilecek olmasına ne düşünüyor kimbilir… Bizim dilimizdeyse tüy bitti adeta; sevdiğimiz filmlere dokunmayın….

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template