♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Malick’ten Fincher’a Proje Günlüğü

Hollywood’daki hareketlilik sürüyor, yeni projelere dair haberler gelmeye devam ediyor. Bizde tüm bu haberleri derledik.

Terrence Malick’ten Dört Oyuncuya Kesik
Uzun aralarla film çektiği için kızdığımız Terrence Malick aşka geldi… Peşpeşe filmler çekmeye devam eden yönetmen merakla beklenen yeni filmi “To The Wonder”dan Rachel Weisz, Barry Pepper, Amanda Peet ve Michael Sheen‘in sahneleri kurguda attığı açıkladı. Bu açıklamanın üzerine filmin internette yayınlanacak alternatif sahnelerine olan ilgi tavan yapmış durumda. Yönetmenin ajandasında sıra bekleyen üç film mevcut. Evren ve ölümle alakalı olacak “Voyage Of Time”, çifte aşk üçgenli müzikal “Lawless” ve gerçek aşkın peşinde bir adamın öyküsü “Knight of Cups”...

Michael Keaton RoboCop’ta
Yeniden çevrimi, yönetmeni için kabusa dönüşen RoboCop kadrosuna Michael Keaton katıldı. Hugh Laurie’nin kabul etmediği rolü alan Keaton, Raymond Sellars karakterine hayat verecek.

Espinosa’dan yeni proje “Child 44”
Safe House’un yönetmeni Daniel Espinosa’nın bir sonraki filmi belli oldu. Lionsgate ile devam eden görüşmeler Mart-Nisan gibi motor denileceğini gösteriyor. Aynı adlı Tom Rob Smith romanından uyarlanacak film, uzun yıllardır uyarlanması gündemde olan projelerden biriydi. Gerilim öğeleri taşıyacak konu Stalin döneminde vatandaşları suçtan uzaklaştırmak isteyen devletin özel önlemler almasından muzdarip bir adamın gerçeklerle yüzleşmesini anlatıyor.

Charlize Theron Makale Uyarlıyor
Charlize Theron, Vanity Fair’de yayınlanan savaş muhabiri Marie Colvin’in öyküsünü beyazperdeye uyarlamak üzere kolları sıvadı. Geçtiğimiz yıl Suriye’ye kaçak giren ve öldürülen savaş muhabiri Colvin, illegal medya binasının patlatılmasıyla Sıriye Ordusu tarafından öldürülmüştü. Projeyi sahiplenen Theron’un başrolü üstlenip üstlenmeyeceği şimdilik kesinleşmedi.

Turteltaub’dan Yüzücü Hikayesi
Büyük Hazine serisiyle tanıdığımız Jon Turteltaub, gelecek yıl vizyona girecek “Las Vegas”tan sonraki projesini belirledi. Olimpiyat şampiyonu yüzücünün hayat hikayesini anlatacak proje “Beached” adıyla anılıyor. Senaristi değişen proje, balinaların yetiştirdiği obez çocuğun olimpiyat şampiyonluğuna giden öyküsünü, Michael Phelps’in canlandıracak olması (henüz doğrulanmasa da) son zamanların en dikkat çeken proje olmasını sağlamış durumda.

The Artist’in Yönetmeni “Will”i istiyor
“The Artist”in yönetmeni Michel Hazanavicius, komediye geçiş yapmak üzere. Demetri Martin’in senaryosunu yazdığı, Paul Rudd ve Zach Galifianakis’in başrollerinde yer alacağı “Will”in yapımcılarıysa Adam McKay ve Will Ferrell. Valerie Ferris ve Jonathan Dayton‘un yönetmesi beklenen film, Hazanavicius’un araya girmesiyle tuhaf bir hal aldı. Fantastik senaryosu dolayısıyla projeyi beğendiğini söyleyen yönetmen, yapımcıların oscarlı yönetmeni reddetmek istemeyecekleri düşünülürse amacına ulaşacak gibi. Özgür iradeden yoksun yaşanan bir dünyada, özgür iradeye sahip tek insanın öyküsünü anlatacak Will, Late Night with Conan O’Brien’ın senaristinin yaratıcılığı dolayısıyla ilgi çekiyor. 

Ryan Gosling İlk Filmini Yönetme Heyecanında
Peşpeşe oynadığı filmlerle rüştünü ispatlayıp yıldız statüsüne erişen Ryan Gosling, ilk filmini yönetmeye hazırlanıyor. Modern zamanda geçen peri masalı “How to Catch a Monster”ın senaryosu hazır ve başrole Christina Hendricks’i seçti bile… Filmin gelecek yıl baharda karşımıza çıkması planlanıyor.

Michael Douglas Reagan Olacak
“Great Expectations” uyarlamasıyla karşımıza gelmeye hazırlanan Mike Newell bir sonraki filminin oyuncu kadrosunu belirlemeye başladı. “Reykjavik” adını taşıyan proje, Ronald Reagan iktidarına odaklanacak. Amerikan Başkanını canlandıracak ismin Michael Douglas olacağı neredeyse kesinleşmiş durumda.

Oldboy’un Yönetmeninden Western
İntikam üçlemesi ve özellikle “Oldboy” ile gönlümüzü fetheden Güney Koreli yönetmen Chan-Wook Park‘ın yeni filmi Western olacak. S. Craig Zahler’in senaryosundan çekilecek film, fırtına altındaki kasabayı yağmalayan hırsızlarla şerif arasındaki mücadeleyi anlatacak.Uzun zamandır çekilmesi beklenen filmin yine intikam odaklı olması gözlerden kaçmıyor. Şiddeti ve gerilimi de eklediğinizde yönetmenin bu senaryo için biçilmiş kaftan olduğu belirtiliyor. Senaryo hakkında bilgisi olanlar şimdiden heyecanlanmaya başladı bile.

Fincher Milenyum Serisi için Acele Etmiyor
Ejderha Dövmeli Kız ile beklenen gişeyi elde edemese de devam etmesi beklenen seri için David Fincher projeyi ağır adımlarla geliştiriyor. Ateşle Oynayan Kız için hazırlıklar başlamış gibi görünse de, oyuncu kadrosu ve senaristinin belli olması dışında herhangi bir gelişme yok. Sony ile aynı sorunları yaşamak istemediğini belirten yönetmen, bunun için herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünerek hareket ettiklerini söyledi. “Nasıl bir devam filmi olacağına kafa yoruyoruz, bize ait bir iş çıkmalı sonunda” diyerek durumu özetledi. Diğer yandan Fincher’ın zamanını ilk iki bölümünü yöneteceği “House of Cards” dizisi alıyor.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template