♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kırmızı Kedi'den Samed Behrengi Kitapları

Küçük  Kara  Balık, İran şahlık rejiminin muhalif yazarı, bir köy öğretmeni, hikâyeci ve çevirmen Samed Behrengi’nin özgürlük, merak ve sınırları aşmak üzerine kaleme aldığı dünya çocuk Edebiyatı klasikleri arasına girmiş başyapıtıdır. Dünya’da pek çok dile çevrilen ve nesillerdir her yaştan okurun kitabı olan Küçük Kara Balık, İlknur Özdemir’in özenli çevirisi ve Serap Eliorman’ın sevimli  çizgileriyle bir kez daha okurla buluşuyor.

Annesiyle birlikte bir derede yaşayan Küçük Kara Balık, gün gelir yaşamının tekdüzeliğinden bunalır ve yaşadığı derenin ucunun nereye çıktığını merak etmeye başlar. Küçük Kara Balık, bu merakının ve arayışının peşinden koskocaman bir serüvene atılır.

Bütün Çocuklar İçin Unutulmaz Bir Öykü  Bir Başucu Kitabı…

Dünya Çocuk Edebiyatı’nın klasikleri arasına girmiş Küçük Kara Balık’ın yazarı Samed Behrengi dostluk, sevgi ve direniş üzerine enfes bir masal kaleme almış. Kırmızı Kedi Yayınevi, Bir Şeftali  Bin  Şeftali’yi Ilknur Özdemir’in özenli çevirisi ve Serap Deliorman’ın sevimli çizgileriyle okura sunuyor.

Bu kez masalın kahramanı tatlı mı tatlı, sulu mu sulu, güneşin altında bir güzel kızarmış, allanmış gencecik bir şeftali. Bahçıvan tarafından annesinin sevgi dolu dallarından  koparılıp bir sepete yerleştirilen şeftali, Sahip Ali ve Polat adında iki çocukla tanışır. Çocuklar, meyvesini iştahla yedikleri şeftalinin çekirdeğini gömerler. Bir güzel bakıp ilgilendikleri şeftali meyve verme çağında bir ağaç olur.

Küçük Kara Balık ve Bir Şeftali Bin Şeftali, bütün kitabevlerinde…


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template