♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Ada Müzik'ten iki Albüm Bir Klip Yayımlandı

Ada Müzik, ağustos sıcaklarında caz ve Death Metal dinleyicisini serinletecek iki albüm yayınladı. Şenay Lambaoğlu ve Soul Sacrifice albümleri müzik marketlerdeki yerini aldı.

Şenay Lambaoğlu’ndan ilk solo albüm: İçimde Aşk Var

Şenay Lambaoğlu söz ve müziği kendisine ait olan caz formundaki ilk solo çalışması ile karşımıza çıkıyor.  ‘’İçimde Aşk Var’’ albümünde sanatçıya çok değerli müzisyenler eşlik etti.  Müzik direktörlüğünü Ercümen Orkut’un yaptığı albümde Trompet ve Flügelhorn’da Şenova Ülker, Tenor ve Soprano Saxophone’da Yahya Dai, Gitar’da Cem Tuncer, Piyano’da Ercüment Orkut, Kontrbas’da Kaan Yıldız, Elektrik Bas’da Eylem Pelit, Davul’da Ediz Hafızoğlu yer aldı. ‘Kelimeler’ adlı şarkıya Yaylı Quartet olarak Keman’da Seda Subaşı ve Ceren Gürkan,  Viyola’da Deniz Yücel,  Viyolonsel’de ise Erman İmayhan eşlik etti. 

Toplam dokuz şarkıdan oluşan albümü için bir tarz gözetmeksizin yola çıkan sanatçı; yıllar içerisinde geliştirdiği müzikal duruşunu caz müziği ile birleştirmeyi başarmış.

Düzenlemelerini Ercüment Orkut’un yaptığı albümün geneline baktığımızda birbirleriyle bütünlüğü olan fakat her bir şarkının kendine özgü bir karakteri olduğunu görüyoruz. ‘’İçimde Aşk Var’’,  kalbi ve aklı arasında gidip gelen iç sesini, çelişkilerini, korkularını ve umutlarını kimi zaman naif kimi zamansa var gücüyle haykıran samimi bir çalışma…

Soul Sacrifice’tan Yeni Albüm: Carpe Mortem

SOUL SACRIFICE, 4 kişilik kadrosuyla İstanbul'dan başladığı yolculuğunu artık kendi kulvarında Dünya'ya taşımaya hazırlanıyor. Daha çok Death Metal yapısı barındıran müziğinde, modern melodik yapıları ve etnik Türk melodilerini değişik vokal tarzlarının kullanımıyla harmanlıyor. Grubun kökleri 1997 yılına kadar uzanmakta, fakat 2003'ten daha istikrarlı bir şekilde yolunda yürümekte. 2005 yılında çıkan ilk albüm "StrandedHate" ardından verilen 100'e yakın konser, ki bir çok uluslararası grupla büyük sahneler ve festivallerde çalma şansı da yakalayan  SOUL SACRIFICE Türkiye'nin en istikrarlı gruplarından biri haline geldi. 

Çalışmaları uzun bir sürecin başlangıcıydı. Öncelikle metal camiasının ünlü İsveç'li prodüktörü Dan Swanö ile çalışan grup, Keskin gitar riffleri, güçlü vokaller ve kemik gibi davullarla bir metal dinleyicisini memnun etmenin gereklerini bu albümde bir araya getirdi.Dan Swanö dışında, albümün klip çalışmaları için yine İsveç'li olan yönetmen Daniel LarssonSatari ile çalışıldı. Bu çalışmaların ilk ürünü ‘’Comatose’’ albümün Türkiye de piyasaya çıkmasından önce dijital platformlarda yayına girdi . Kapak görsellerini Hakan Işık hazırlarken, kapak fotoğrafında Okan Bayülgen anı yakaladı. 

Dünya üzerinde MassacreRecords ile dağıtımı yapılan albüm Türkiye'de Ada Müzik  etiketiyle yayımlanıyor. Uluslararası kulvarda yürümeyi kafasına koymuş olan grup "CarpeMortem" ile hazır gibi. 

Albümden İlk Klip: “Comatose”

Soul Sacrifice, Carpe Mortem albümünün ilk videosu Comatose parçasına çekildi. 2011’in Aralık ayında gerçekleşen çekimler, İsveç'li yönetmen Daniel Larsson Satari tarafından İstanbul'da yapıldı. Klipte kullanılan görüntülerin bir kısmı Soul Sacrifice'ın Dorock performansından seçildi. Çekimlerin toplam 3 gün sürdüğü videoda gece çekimleri tercih edilerek siyah ve beyaz rengin max kontrast olması sağlandı.

Set ekibi olarak  Cem Ural, Emre Kahraman yer aldı. Makyaj Damla Morgül tarafından yapıldı. Montaj & Mastering ise klibin aynı  zamanda yönetmenliğinide üstlenen Daniel Larsson Satari tarafından gerçekleştirildi.



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template