♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Dağ Filmleri Festivali’ni 6 bin Kişi İzledi, 7 Yıllık Festival Rekor Kırdı…

Dağ Kültürü Derneği ile Mineral Event tarafından düzenlenen ve bu yıl “Maceraya Hazır Ol” temasıyla düzenlenen 7. Dağ Filmleri Festivali 6 bin seyircinin katılımıyla izleyici rekoru kırdı. 

07 - 11 Mart 2012 tarihlerinde; doğa, keşif, macera ve belgesel sinema tutkunlarıyla buluşan festival İstanbullu doğa ve sinema severlerden büyük ilgi gördü. Sinema salonlarındaki koltuk doluluk oranları yüzde 90 seviyesine çıktı. 

Dağ Filmleri Festivali Başkanı Murat Yılmaz festivale her yıl daha fazla ilgi olduğunu söyleyerek, “Seyirci sayımızı ikiye katlayarak 6 bin’e çıkarmayı başardık. Bunun yanında belli filmlere değil, festivalde gösterime giren neredeyse tüm filmlere bir ilgi patlaması yaşadık. Hafta sonu pek çok filmi ayakta izlemek zorunda kalan izleyicilerimiz oldu. Koltuk doluluk seviyemiz yüzde 90’lara ulaştı. Hızla büyüyen ve ilgi gören festivale kurumsal desteklerin de arttığını görmek bizi oldukça sevindiriyor” diye konuştu. 

Festivale ilgi her yıl büyüyor
Uluslararası bir film festivali olmaya yolunda hızla ilerleyen festival Ankara ve İzmir’de de geniş kitlelere ulaşmayı başarıyor. Şehirlerde yaşayan ve yoğun bir tempoda çalışmak zorunda kalan insanların doğaya özleminin de hızla arttığına dikkat çeken Murat Yılmaz şöyle konuştu:

“Doğaya ve doğa sporlarına son yıllarda giderek artan bir ilgi var. Şehirlerde, plazalarda yoğun olarak çalışanlar doğada gerçekleştirebilecekleri aktivitelere artık daha çok yöneliyorlar. Bu, doğaya olan ilgiyi artırırken aynı zamanda çevre duyarlılığını da geliştiriyor. Sinema sanatı ise bu dünyayı ve onun bir parçası olan insanı anlamak için en uygun iletişim aracı. Bu sebeple festival hem destek veren kurumların sayısıyla olsun hem de katılımcı-izleyici sayısıyla olsun hızla büyüme gösteriyor.”

Dağ Filmleri Festivali, 29–31 Mart 2012 tarihleri arasında Ankara’da, 12-14 Nisan 2012 tarihleri arasında İzmir’de seyirci ile buluşacak.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template