♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Albüm: Metropol "My Own Gravity"

Kulak keyfi albümlerde sıra yeni keşif bir grupta... İspanyol grup Metropol, müziğini internet üzerinden yayınlayarak hayran kitlesi edinenlerden. Myspace'in onlara kattığı çok şey olduğu da su götürmez bir gerçek. Sadece albümü yayınlamakla da kalmıyorlar üstelik. İyi bir pr çalışması yapıyorlar belli ki, bizi keşfedip mail atarak bize de yer verin demelerinin başka açıklaması olamaz sanırım. Bir iki yazışma sonrası yolladıkları basın bülteninde şöyle tanıtıyorlar kendilerini...

Metropol demek, çağdaş uluslar arası müzik demek. 2006 yılında, İspanya-Valencia’lı  5 kişiyle oluşturulan grup, kendi müziklerini internet üzerinden bedava dinlenebilir kılarak, son 10 yıl içinde İspanya müzik endüstrisinde en çabuk yükselen grup olmayı başardı.

O günden beri de sadece İspanya’da değil, A.B.D, İngiltere, Meksika, İsviçre, Almanya ve Norveç gibi uluslar arası arenalarda da pek çok başarıya imza atarak çeşitli ödüller kazandı. Rolling Stone, Virgin Radio gibi dünya çapında pek çok medya grubu ve radyonun da desteği ve ilgisiyle daha çok tanındı.

Zaman içinde, uluslar arası ekonomik krizde dahi, bu küçük kasaba grubu müzikal kaliteleriyle yükselişte kalmayı başardı ve Malezya, Çin, Kanada‘da bile hayran kitlesi edindi.

Bu başarının kazara olmadığı pek çok yerde tescillendi: Myspace.com gibi rekabetçi bir sitede bile 2 yılda 150.000’den fazla ziyaretçi sayısına ulaştı, 100.000’den fazla dinlendi. Bu, bugüne kadarki İspanyol grupları içinde edinilen en yüksek nokta oldu.

Metropol, Valencia’nın en önemli spor organizasyonu 32. Amerika Kupası’nda canlı performansla yer aldı ve bunun ardından Meksika, A.B.D., İngiltere’de de sahne aldı.


Ray: Vokal, gitar
Julio: Piyano, gitar, vokal
George: Gitar, vokal
J: Bas, vokal
Javi: Davul, vokal


Şimdi ise grup, ilk albümleri “My Own Gravity” ile karşımızda.

Albümde özellikle piyano kullanımının cezbedici melodilere dönüşüyor, on şarkılık albüm bir debut için fazlasıyla tatmin edici. Grubun albüm için hazırladığı site ise video desteği ile daha fazlasını vaadediyor. 



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template