♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

“Yayın Kolektifi” Seçkisi, Propaganda Yayınları’ndan Çıktı!

2012 yılının başı hem Propaganda Yayınları’nın hem de Yayın Kolektifi’nin birinci yaş günü. Propaganda Yayınları, ocak 2011’de politik bir e-kitap yayıncısı olarak yayın hayatına başladı ve ilk kitabını (Vicdani Ret Açıklamaları Almanağı) 2011 yılıın mart ayında yayınladı. Yayın Kolektifi de, yayınevleri-üstü bir kolektif olarak bir kaç yayıneviyle işbirliğine giderek, geçtiğimiz sene zarfında yedi kitabın yayınlanmasını sağladı. Bu seçkiyle, hem Propaganda Yayınları’nın hem de Yayın Kolektifi’nin birinci yıldönümünü kutluyor ve yarattıkları ivmeyi güçlendirmeye çalışıyoruz.

Bu seçkide, Yayın Kolektifi’nin desteğiyle yayınlanmış olan Türler ve Cinsler (Can Başkent), Komün Bilgeliği (Sedat Eroğlu), Efendisiz Demokrasi (Ali Rıza Gelirli), Yitik (Ali Murat İrat), İmlasız Bahçe Şiirleri (Nesrin Kültür Kiraz), Halk Silahlanınca (Abel Paz, Çeviri: Gün Zileli) ve Peşime Verdi (Hülya Tarman) kitaplarından aldığımız bölümleri okuyacaksınız. Amacımız, bu seçkilerin verdiği ilhamla, kitapların okunurluğunu ve bilinirliğini artırabilmek.

Kolektif’in ‘Bir El Ver’ çağrısı, yayıncılık alanında politik doğruluğun ve ahlaki kaygıların birer değer olarak önemsenmesi gerektiğini bize hatırlatması açısından dikkate değerdir. Kolektif,  çağrısında bu hususları şöyle dile getirmiştir:

‘Piyasa ve para ilişkilerinin bir plazalar ve bataklıklar alanı haline getirdiği kitap yayını alanında yeni bir girişim başlatıyoruz. Yayın Kolektifi, kapitalizmin ve piyasa ekonomisinin mekanizmalarına meydan okur. Kapitalizm bataklığına ve piyasa-paranın zorlayıcı mekanizmalarına rağmen iyi yayıncılık yapılmasının, kaliteli kitap basılmasının, pazarlamacılığın ve şöhretlerin değil, yaratıcılık ve bilinmeyen değerlerin peşinde koşulmasının takipçisidir.

Yayın Kolektifinin bünyesine, ilgi duyan herkes, okurlar, yazarlar, yayınevleri, dağıtımevleri, kitabevleri vb. gönüllü olarak katılabilir.

Yayın Kolektifi’nin ilkeleri şunlardır: Özgürlük, Eşitlik, Şeffaflık, Ademimerkeziyetçilik ve Özinisiyatif, Dayanışma ve Paylaşma.

Genel sloganımız “Bir El Ver”dir. Herkes bir el verdiğinde, binlerce el en ağır yükü bile kaldırır.’

Kolektifin ilk duyurularından birinden yaptığım bu alıntı Kolektif’in amaçlarını net bir şekilde özetlemektedir.  Bilhassa, adem-i merkeziyetçi bir örgütlenme şekliyle, gönüllülük esasıyla, bir kitap oluşumu için gerekli adımların birlikte omuz omuza atılmasının zorluklarına rağmen mücadele edebilme dirayetini gösterebilmek ve hemen peşisıra gelen manevi mükafat, bu çağrının yüreklerde yarattığı alevle mümkün olabilmiştir.

Bu seçkide, işte bu alevden bir koz paylaşıyoruz sizlerle…

Kitaba aşağıda adreste, üç dijital e-kitap formatında ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

propagandayayinlari.net/secki.html

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template