♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Di Caprio'lu "The Great Gatsby 3D"den İlk Kareler Yayınlandı

Parıltılı müzikal Mouling Rouge ile gönülleri fetheden Bazz Luhrmann, ülkesine dönüş filmi "Australia" sonrası aynı adlı Scott F. Fitzgerald romanı "The Great Gatsby" uyarlamasının çekimlerinde. Üç boyutlu çekim tekonolojisinin kullanıldığı setten ilk kareler yayınladı.

Beşinci kez sinemaya aktarılan Muhteşem Gatsby, 1920'lerdeki Amerikan toplumunun portresi olarak en eski hikayelerden biri sayılıyor. Büyük zorluklarla zengin olan ama bu zenginliğin, zengin doğmuş olanlarla aynı statüyü kazandırmadığını farkeden bir adamın öyküsünü anlatan,  ilk basımını 1925'te yapmış başyapıt aynı zamanda "Amerikan Rüyası" düşüne karşı çıkan yapısıyla da bilinmekte.

Gatsby rolünde Leonardo Di Caprio'yu izleyeceğimiz filmde, romanın önemli üçlüsünün diğer isimlerini de Carey Mulligan ve Tobey Maguire canlandırıyor. Karelerde gördüğümüz bu üçlü, 1920'ler Amerikasını üç boyutlu olmanında yardımıyla beyazperdeye taşıyıp, nostalji yaşatacak anlaşılan.

Kadronun diğer isimleri arasında Gemma Ward, Isla Fisher, Joel Edgerton bulunurken, film 25 Aralık 2012'de vizyona girecek.

Çekimleri devam eden yeni Muhteşem Gatsby bir yana, şu ana kadar çekilenlerin en bilineni Robert Redford, Mia Farrow ikilisinin oynadığı 1974 yapımı Jack Clayton filmiydi. Francis Ford Coppola'nın senaryosunu yazdığı The Great Gatsby, 1975 oscarlarında aday olduğu en iyi kostüm ve müzik dallarında kazanan olmuştu.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template