♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Karakalem Akademi’de Yazarlığa Yolculuk Başlıyor


“Hayat ya cüretkar bir macera ya da hiçbir şeydir.” Oscar Wilde

Cüretkar bir yazı hayatına girmeye var mısınız?

Aklınızdan çok güzel hikâyeler geçiyor ama bir türlü yazıya dökemiyorsunuz… Hayalinizde çektiğiniz filmler, diziler ödül alacak türden ama ah bir de senaryo yazmayı bilseniz! Belki de kalbinizden İstanbul’un gizemleriyle ilgili bir roman yazmak geçiyor fakat ilk cümleyi bir türlü bulamıyorsunuz. Ya da siz yalnızca kendinizi yazarak ifade etmek istiyorsunuz… Öyleyse yapacağınız en doğru şey, bir adım atmak ve Karakalem Akademi’nin edebiyat ustalarıyla kendi yazarlık yolculuğunuza çıkmak olacak…

İstanbul sanat ve edebiyat dünyasının merkezi Beyoğlu’nda yer alan Karakalem Akademi’de; Yazı Atölyesi, Senaryo Atölyesi, Roman İncelemesi ve Senaryoda Son Taslak çalışmaları yapılıyor. Yazı Atölyesi’nde, roman ve öyküde dil, kurgu, karakter yaratma, zaman-mekan, betimlemeler üstüne çalışmalar yer alıyor. Yazı Atölyesi’nin hocaları iki edebiyat ustası. Kuzey ve Masumlar adlı kitaplarından tanıdığımız Burhan Sönmez ile İki Deli Derviş ve Dünyanın Uğultusu adlı kitaplarıyla okurların büyük ilgisini çeken Behçet Çelik sizlere yazarlığın kapısını açıyor.

Küçük bir hikâyeden veya fikirden nasıl senaryo inşa edilir? Bir karakter yaratmanın incelikleri nelerdir? Sahne, sekans ve diyalog nasıl oluşturulur? Sinema, tiyatro, televizyon dizilerinin ortak noktaları hangileridir? Komedi, kriminal, gerilim ve duygusal komedi gibi türlerin sırları nelerdir ? Senaryo Atölyesi’nde, yazar ve senarist Eyüphan Erkul bu sorularınıza cevap vermekle kalmayacak aynı zamanda kendi filminizin senaryosunu yazmanıza da yön gösterecek. Türk sinemasının değerli isimlerinden Barış Pirhasan, Senaryoda Son Taslak atölyesinde sizlerle buluşacak.

Karakalem’deki önemli atölyelerden biri de Roman İncelemesi…  Anna Karenina’nın tutkulu aşkı ya da Dönüşüm’deki Gregor Samsa’nın boğucu dünyası… Edebiyat tutkunlarının, roman incelemelerini ve kitap eleştirilerini yakından takip ettiği Ömer Türkeş’le birlikte, sevdiğiniz bir romanın derinliklerinde dolaşacak, roman tekniklerini, üslupları ve yazar ile metin arasındaki incelikleri keşfedeceksiniz. Yine edebiyat dünyasının yakından tanıdığı iki isim; Emine Ayhan ve Hayati Aral da size eşlik edecek.

Karakalem Akademi’nin konuk hocaları arasında da değerli isimler yer alıyor. Ahmet Büke, Gaye Boralıoğlu, Hakan Bıçakcı, Selim İleri, Sırrı Süreyya Önder, Tanıl Bora, Tarık Tufan bu isimlerden bazıları. Atölyeler, başlıklarına göre 8, 12 veya 15 kişiden oluşuyor. Atölye çalışmaları 23 Ekim’de başlıyor.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template