♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Nevermind'ın 20. Yılı Özel Setle Taçlanıyor


1987 yılında kurulan, 7 yıl içinde 3 albüm yapabildikten sonra Kurt Cobain'in intiharı sonrası efsaneler arasına katılan Nirvana'nın, efsaneyi yaratan albümü "Nevermind", yayınlanışının 20. yıl dönümünde özel bir sete kavuşuyor.

Nirvana'nın ikinci stüdyo albümü olan Nevermind, 1991 yılında yayınlanmış "Smells Like Teen Spirit" ile başlayan bir patlamaya yol açmıştı. Müzik dünyasını etkileyen, gelmiş geçmiş en iyi albümler listelerinin her daim gediklisi olan albüm aynı zamanda dönemin "X" adı verilen kayıp kuşağının manifestosu olarakta adlandırılmıştı. Grunge adını alan akımın halen başyapıtı sayılan albüm, Universal'in verdiği müjde ile nihayet daha da taçlanıyor...

Eylül 1991'de çıkan albüm, müzik dünyası için bir dönüm noktası olmuş, bugüne dek 30 milyon kopya satmıştı. 20 yıl sonra yeni baskısına kavuşacak albümün içeriği net olarak açıklanmasa da, 4 CD ile 1 DVD içereceği müjdesi verildi.

Super Deluxe Edition adını alacak yeni baskı yayınlanmamış kayıtlar, değişik versiyonlar, b-side'lar, alternatif mixler, BBC radyo kayıtlarından oluşacak. DVD'de ise yayınlanmamış bir konser yer alacak.

Tüm dünyada 19 ve 20 Eylül'de yayınlanacak setle 20.yıl dönümü resmen başlayacak ve çeşitli etkinliklerle sürecek. O halde takvimleri ayarlamanın ve doğumgünümü bir hafta sonraya ertelemenin tam vaktidir...

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template