♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Sundance ve Berlin’den Ayağının Tozuyla 2 Film!


Mars'tan Dünya'ya, Orda Kimse Yok mu?

!f'in pek sevdiği mumblecore tayfası animasyon yapsa nasıl birşey olur? Cevap, Mars. Düşük bütçeyle harikalar yaratılabileceğinin kanıtı film, 3D, el çizimi ve Waking Life filminden hatırlayacağınız 'rotoskop' tekniğini harmanlayarak bizi uzayda bir yolculuğa çıkarıyor. Filmde gene !fçilerin yüreğinde yeri olan Puffy Chair'in Mark Duplass'ı da var. Üstelik yönetmeni Geoff Marslett da geliyor! Hem filmi sunacak hem de 24 Şubat'ta Mars'tan Dünya'ya : Geoff Marslett ile Mavi Kutulu Bir Animasyon Atölyesi adıyla animasyon atölyesi verecek. 90 dakika süren çalışma için katılımcı sayısı 20, erken davranın! Başvurular için ece@ifistanbul.com.

Sundance ve Berlin'den Ayağının Tozuyla Gelen 2 Film


Festival sepetine son anda giren iki taptaze filmimiz var: Film Forward seçkisinde gösterilen Burada ve Buzullar Üstünde, Sundance ve Berlin'in ardından bize de uğrayacak. Üstelik yönetmenleriyle birlikte! Buzullar Üstünde Alaska'da genç bir adamın başına gelen bir felaket sonrasında sınanmasının gerilim dolu hikayesi. Burada ise Ermenistan'da geçen metafizik bir aşk hikâyesi. Kısalarıyla Sundance'de çok ses getiren Andrew Mclean ve Burada'nın Sonic Youth, Tortoise, Low, Yo La Tengo gibi müzik gruplarına çektiği klipleri ile tanınan yönetmeni Braden King filmlerinin gösterimlerinden sonra sizlerin sorularını yanıtlayacak.

Müzik Seven Filmlerin Bölümü – Sesli Yaşam


Bu bölüm bu sene en son kapatabildiklerimizden oldu- karar vermek öyle zordu ki! Britpop kralları Blur'u uzun bir aradan sonra çıktığı turnede takip eden Blur: Koşacak Mesafe Kalmadı grubun yükselişine, düşüşüne ve yeniden doğuşuna tanıklık ediyor. Motörhead'in kurucusu efsanevi isim Lemmy Kilmister'a odaklanan Lemmy''de gerçek bir rock'n roll yıldızının nasıl yaşadığını görüyoruz. 1970'lerden John Lennon'ı bekleyen hazin sondan hemen önceki dönemleri, sanatçının New York günlerini anlatan LenonNYC, Kanadalı görsel sanatçı Clea Minaker ile Feist arasında gelişen yaratıcı sanatsal işbirliğine tanık olduğumuz Baksana Işık Ne Yaptı bölümün öne çıkan filmlerinden. Biletler hızla tükenmeden acele edin!

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template