♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi’ne Bir Ödül Daha Eklendi!


İKSV tarafından Akbank sponsorluğunda 2-17 Nisan 2011 tarihleri arasında düzenlenecek 30. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin “Köprüde Buluşmalar Platformu” kapsamında bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceği “Film Geliştirme Atölyesi”ne başvurular bir hafta uzatıldı. 

7 Şubat Pazartesi gününe kadar kabul edilecek başvurular arasından seçilen projeler, aralarında Rotterdam Film Festivali, Eurimages, Arte, Cinelink, Torino Film Lab, Fortissimo, Binger Lab'in de bulunduğu  uluslararası yapımcılar, film festivali ve kurum temsilcileri ile görüşecekler. Görüşmelerin ardından  seçilecek iki  projeye  TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 10.000 dolarlık Destek Ödülü,  Melodika’nın 25.000 TL değerinde Post Prodüksiyon Destek ödülü ve  CNC’nin 10.000 avroluk Destek Ödülü verilecek.

Bu sene ilk defa uluslararası film endüstrisinde saygın bir yeri olan ve özellikle senaryo doktorluğu ve proje danışmanlığı konusunda uzmanlaşmış Hollandalı film kurumu Binger Lab tarafından bir projeye 2.500 Euro değerinde Senaryo Geliştirme Ödülü de verilecek. Binger Lab senaryo danışmanı ile birebir ve skype üzerinden çalışmayı kapsayan bu ödül projeye uluslararası film sektöründe katkı sağlamanın yanı sıra proje geliştirme sırasında senaryo danışmanlığının önemini de vurgulayacak. 

2008 yılında İstanbul Film Festivali’nde Film Geliştirme Atölyesi’nde ödül alan Belma Baş'ın “Zefir” adlı projesinin yapımı 2010 yılında tamamlandı ve film 51. Selanik Film Festivali’nde Artistik Başarı ödülünü, 15. Kerala Uluslararası Film Festivali’nde de En İyi İlk Film dalında Rajata Chakoram (Gümüş Kukal) ödülünü kazandı.“Zefir” festival turuna devam ediyor. 

Köprüde Buluşmalar Atölyesi’ne katılmak isteyen yönetmen ve yapımcılar başvurularını en geç 7 Şubat Pazartesi tarihine kadar Uluslararası İstanbul Film Festivali’ne e-posta ile gönderebilirler. Başvuru formunu ve yönetmeliğe http://www.iksv.org/film adresinden ulaşılabilir. 

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template