♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Mental

Beynin fermuarı açılıyor

Kanalların tatil dönemine girmesiyle, kalburüstü tüm dizilerin sezon finallerini yapması, bazı dizilerin de bitmesi ne izleyeceğiz şimdi sorusunu da beraberinde getirdi. Bol yeni dizili kış sezonu sonrası çok fazla dizinin başlamadığı ara sezonda genel mantık ya tutarsa dizileri olur genellikle. Seyircinin test edildiği diziler birer birer başlar, ilgiye göre kış sezonunda da devam edebilir ama çoğunlukla kanalların stratejisi küçük ölçekli dizilerin izleyiciyi yeni sezona kadar oyalaması ve büyük dizilerine paslaması olur. Mental de bu düşünceyle karşımıza çıkanlardan.

Yeniden tek kahramanlı dizilere doğru gidiyoruz. Baskın bir karakter ve onun yanındakiler şeklindeki diziler daha fazla rağbet görüyorken, yüksek maliyetlerden ağzı yanan kanalların da işine gelen bir durum oluyor bu. Özellikle son dönemin en önemli sayılan dizileri de hep aynı kalıbı taşıyor. House, The Mentalist ve Lie To Me ilk akla gelen örnekler ki, yapısal olarak da birbirlerine benziyorlar, Mental’de hepsine…

İşinde iyi, yarı kaçık ve risk almaktan kaçınmamasıyla ön plana çıkan karakterler serisine bir yenisi ekleniyor. Jack Gallagher yeni doktorumuz. Bir hastanenin psikiyatri bölümünün başına bisikletle gelip, hastanedeki karmaşaya kimseyle tanışmadan son veren, bunu yaparken soyunmaktan da kaçınmayan biri olarak daha dizinin ilk anlarında kendini fark ettiren doktor, Avrupa’yı gezmiş benzer dizilerdeki gibi farklı kültürlerden etkileşimler almış biri olarak resmediliyor.

Dizinin yaratıcısı Televizyon dünyasının yirmi yıldır içinde olan bir ikili, Dany Levine ve Deborah Joy LeVine. İkilinin iz bırakmış dizisi olmasa da, bir dönem bizde gösterilmiş olan superman dizisi “Louis & Clark”dan hatırlamak mümkün. Genellikle sadece bir sezon süren ve başarısız olan dizilere imza atmış olan ikili bu kez daha basit bir formülü benimsiyor. Zaten tutmuş olan dizilerin önemli taraflarından yarattığı karışımla seyirciyi tavlamaya çalışıyor.

Başroldeki isimse Prison Break dizisinin Üçüncü sezonundan hatırlayacağımız bir isim. Dizinin yeniden hapishanelerde geçen sezonunda izleyicinin tanıştığı ve tüm sezona damgasını vuran James Whistler olarak tanıdığımız Chris Vance yakaladığı çıkışı kendi dizisiyle süslemiş oluyor böylece. Kadronun geri kalanında da tanıdık yüzler görmek mümkün. 4400’ün Diana Skouris’i Jacqueline McKenzie bu kez daha gençleşmiş ve hafiflemiş gibi.

Jack Gallagher’ın şaşırtıcı yöntemleri ve risk almasıyla şekillenen dizide, tuhaf psikolojik bozukluklarla izlenir hale geliyor. Doktor Galagher’ın etrafında şekillen 4 doktor mevcut. Onun gelmesiyle görevinde istifa etmeyi düşünen Veronica ile birbirlerine takılan ikili Arturo ve Chloe. Üst yönetimde de Nora mevcut ki, Jack sürekli onu delirtmekle meşgul. Dizinin ekip içi kötü adamı rolünü ise Carl üstleniyor.

Yazı yazıldığı sıralarda üç bölümü yayınlanmış olan dizi şimdilik henüz yeni bir şey vermemiş durumda. Tek kozu ilerleyen bölümlerde konu edilecek olan Jack’in geçmişi ki bunun tohumunu da ilk bölümün sonunda gelen sessiz telefonla atıyor. Şimdilik pek iyi bir başlangıç yapamayan birkaç diziden potpori görünümünde duran Mental, daha çok psikoloji meraklılarını ekrana çağırıyor, geri kalanlar izleyecek başka bir şeyi yoksa bir deneyebilir…


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template