♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

JACQUELİNE BİSSET'den HOLLYWOOD’UN BİLİNMEYENLERİ!

TÜRSAK- AKSAV işbirliğiyle Altın Portakalla eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 4. Uluslararası Avrasya Film Festivali’nin konuğu olarak Antalya’ya gelen Hollywood’un her zaman güzel kalmayı başarmış, yetenekli oyuncularından Jacqueline Bisset, Hillside Su Otel’de düzenlenen “masterclass”ta, başta kendisi olmak üzere rol aldığı filmlere, çalıştığı yönetmenler ve oyunculara dair ilginç bilgiler verdi.
Etkinliği TÜRSAK Vakfı ve festival başkanı Engin Yiğitgil ile sinema yazarı Atilla Dorsay yönetti.

Küçükken okuldan kaçıp sinemaya gittiğini, büyüdüğünde ise ailesini utandırmamak için oyuncu olmaktan çekindiğini itiraf eden güzel oyuncu “Gazetelerde oyunculara ve modellere dair, onların ahlaksız hayatlar sürdüğüne dair bilgiler oluyordu. O yüzden aileme söz getirmemek için oyuncu olmaya çekiniyordum. Modelliği de profesyonel olarak değil sadece oyunculuk okuluna gidebileceğim parayı kazanmak için yaptım. Oyunculuğun değerli ve önemli bir meslek olduğunu uzuz zaman sonra anladım.” diye konuştu.

Önce bir öğretmeninin, ardından da yönetmen Roman Polanski’nin önerisiyle oyunculuğa başladığını dile getiren Bisset, “pek çok oyuncu gibi aslında utangaç ve bazı duygularını bastıran biriyim. Ama oyunculuk, bunları adım adım çözmeye ve ortaya çıkarmaya imkân veriyor. Oyunculuk, insanın kendi kalbini çıkarması, derini yüzmesi gibi bir şey ” dedi.

Bisset, “The Detective” filminde birlikte oynadığı büyük müzisyen Frank Sinatra ile çalışmalarını ise şöyle anlattı:

“Babamın en sevdiği şarkıcılardandı. Onunla karşılaştığım için çok mutluyum. Çalıştığım en büyük efsanedir o. çok büyük ve farklı biriydi ve ben henüz gençtim, ekibe niye alındığımı bile bilmiyordum. Aslında benim rolümü karısı oynayacaktı fakat anlaşamamışlardı. Sette bana karşı çok nazik davranır ve mesela senaristle bir sorunum olduğunda beni hep koruyup kollardı. Bu yüzden adımız aşk dedikodularına da karıştı ve sanırım bir de bu yüzden karısıyla sorun yaşadı. Ona her zaman minnettarım.”

Bisset, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden büyük oyuncu Paul Newman’ı ise
“Çok nazik ve çok yakışıklıydı. Ama biraz korkardım çünkü yüzü gülse bile gözleri hiç gülmezdi.” diye tarif etti. Anthony Quinn’den bahsederken ise “Ben onun karşısında küçük bir sinektim. Onunla bir sahneyi paylaşmak büyük şans.” şeklinde konuştu.

Yakından tanıdığı güzel oyuncu Angelina Jolie’nin çok göz önünde olduğunu ifade eden Bisset, “Bu bana göre bir şey değil. Bence hayatından ve oyunculuğundan çalıyor ama tabii ki kendi tercihi.” İfadesini kullandı.

Bir dönem Türk bir sevgilisi olan Bisset, bu sayede Türk kültürüyle tanıştığını belirterek İstanbul’a ve Türk müziğine hayran olduğunu söyledi. Bissset, “İnsanlar arası ilişkiler çok sıcak, insanlar çok eğlenceli. Ve Türk müziği… Özellikle hatırladığım isim Ajda, İnsanda dans etme isteği uyandırıyor.” diye konuştu.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template