♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

The Pleasure of Your Company : Parlak Fikrin Klişelerle Boğulması...


Yapım : 2006, ABD
Tür : Komedi / Romantik
Yönetmen : Michael Ian Black
Senaryo : Michael Ian Black
Oyuncular : Edward Herrmann, Joe Pantoliano, Jason Biggs, Isla Fisher, Audra Blaser, Mark Consuelos, Rob Corddry, Heather Goldenhersh
Yapımcı : John Penotti, Jamie Gordon, Sam Hoffman
Görüntü Yönetmeni : Dan Stoloff
Müzik : Peter Nashel

İlk nişan deneyimi hayal kırıklığı ile sonuçlanan Anderson’ın, en son ihtiyacı olan yeni bir nişanlıdır. Sadece macera yaşamak için karşısına çıkan ilk yabancıya evlenme teklif eder, ancak beklenmedik bir şekilde genç kadın teklifini kabûl eder. Bu çılgın anlaşmada, evlilik günü gelip çatana kadar onları rahat bırakmayacak kararsız aileler, nevrotik arkadaşlar ve tedbirsiz bir hapishane kaçkını vardır.

2006 yapımı bir filmin, iki yıl sonra gösterime girmesi garip ötesi bir durum öncelikle. Birçok ülkede dvd’si çıkan film neredeyse vizyon rekoru kıracak şekilde gösterime girdi denebilir. Üstelik karşımızdaki film geçen sürede hiç kimsenin dikkatini de çekmiş değil. Yine de mantıklı açıklamayı yapalım. Malumunuz 14 Şubat haftasına sevgilileri sinemaya çekme hevesi.

Daha filmin başında gördüğümüz çılgınlıklar heyecanlandırıyor. Anderson çılgın planıyla sevgilisine evlilik teklif ediyor. Ama şok edici şekilde kızcağız teklifi kabul edemeden düşüp ölüyor. Bu keyifli açılışın ardından Anderson, klasik bir kaybeden erkek klişesiyle dolanıyor bir hayli uzun süre. Arkadaşının gazıyla, bir restoranda garson kıza evlenme teklif ediyor. Ve Katie fazla düşünmeden “evet” diyor. Sonrası kendini keşfetme, aynı ruh halini paylaşan iki insanın kaderin cilvesi üzerine ne yapacakları ile belirleniyor.

Aslında aralarda orijinal fikirler barındıran film, geri kalan büyük çoğunlukta klişeleri birbiri ardına patlatıyor. Yan karakter seçimleri ne kadar iyiyse, onların öyküye katkıları da o kadar kötü. İyi oyunculara sahip ama senaryo birçok yerde bu oyuncuların önüne set oluyor. Özellikle Joe Pantoliano göründüğü her sahnede filme renk katıyor.

Başrol oyuncularının kimyası oldukça iyi. Jason Biggs ve Isla Fisher birbirlerine yakışıyor. Özellikle Isla Fisher’ın performansı da filmin artılarından.

Oyunculuk ve senaristliği bir arada götüren Michael Ian Black, vizyona çıkmak için bir iki beden küçük bir filme imza atmış. Ana dinamikleri iyi olan ama içerdiği bolca klişe ile vasatlaşan Taze Gelin, şaşkın damat sürekli ciddi film izleyen seyirciye, kafa boşaltmak için tercih olmaktan fazlası olamıyor…


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template