♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Yaz Bombaları

Yaz ayları genel olarak hepimizde deniz havuz kumsal düşleri uyandırır. Ama bu sene durum biraz farklı olacak. Sezonu genelde oscara aday filmlerle geçiren ve ardından büyük filmlerle devamını getiren sinema dünyası hız kesmiyor aksine daha da iddialı bir yaz sezonuna çağırıyor bizleri. Bugün itibariyle ilk filmle başladı bile.


Örümcek Adam serisi üçüncüsüyle devam ediyor. Gösterişli fragmanıyla aylar öncesinden herkesin üzerinde büyük beklenti yaratan filmde Yeşil Goblin ve Kum Adam dışında kendi içindeki iyilik ve kötülük kavramlarıyla mücadele eden bir süper kahraman var. Filmin uzun süre vizyonda kalacağı büyük gişe yapacağı ve çok konuşulacağı neredeyse kesin.


Bu ayın ikinci bombası ise 25 Mayıs’ta patlıyor. 

Beklenmedik bir şekilde gişe başarısı getiren ve beğeni uyandıran Karayip Korsanları üçüncü film Dünyanın sonu ile geliyor vizyona. Seriye bu filmle son verileceği söylense de pek emin olmamak lazım. Bu tip bir gişe canavarını elden çıkarmayacaktır yapımcılar.



Hemen ardından yine bir seri filmi üçüncü filmiyle geliyor. Ocean 13. Bu kez sevimli hırsız çetemiz kadrosu Al Pacino ile güçlendirilerek geliyor. Bu film içinde serinin son filmi olduğu söylense de oyuncuların sevdiği proje olması pek öyle olacakmış gibi gelmiyor. 8 
Haziran filmin gösterim tarihi.


15 Haziran’da bu kez çizgi roman uyarlaması bir film var karşımızda. Fantastik Dörtlü 2. Seriye eklenen iki yeni karakterin filmin büyük başarı elde etmesinde en önemli rolü oynayacağı konuşuluyor. Dr. Doom ve Silver Surfer’ı film gösterime girdiğinde görebileceğiz.


22 Haziran’da ise kimilerince çok eleştirilen Hostel 
filminin ikincisi giriyor gösterime. Cinsel ve korku sömürüsü yapıyor denilen ilk film tüm eleştirilere rağmen beğeniyle izlenmiş ve benzerlerinin çıkmasına sebep olmuştu. Yönetmen Eli Roth ‘İlk filmde erkekler işkence görmüşlerdi bu sefer kadınlar işkence görecek’ diyerek bizi heyecanlandırıyor.


29 Haziran’da ise eski bir dost ziyarete geliyor. Öldürülemeyen durdurulamayan süper kahraman polis John McLane Die Hard 4.0. 12 yıl sonra yeniden McLane’i oynayan Brue Willis 4 temmuz günü amerikada tüm halkın cep telefonlarını kullanacağı bir günde bilgisayar sistemine saldıran terörist grubuyla mücadele edecek.


6 Temmuz’da eski dostlar geliyor. 30’lu aşları devirenlerin hatırlayacağı 
Transformers herkese nostalji yaşatacak. Filmle ilgili ilk izlenimlerin olumlu olduğunu belirtelim. 13 Temmuz’da Harry Potter serisi beşinci filmiyle geliyor. Ama artık eğlence zamanı değil. Büyü otoritelerine kendini kabul ettirme safhası sırasında kötülerle mücadele eden Potter bir yandan da ergenlik sorunlarıyla boğuşuyor.


27 Temmuz’da henüz içeriğiyle ilgili bilgi verilmeyen Simpsons Movie gösterime giriyor. En uzun süre gösterilen çizgi film olan Simpsons Ailesi maceralarına halen devam ediyor. Tv’deki sezon arasını beyazperde de değerlendiriyor.

Kuşkusuz herkesin beklediği bir film daha var. Yeşil devimiz Shrek. Shrek 3’de bu yaz izleyeceğimiz filmlerden.Temmuz ayına kadar sinemalardaki bu yoğun trafik gayet güzel olacak bir sezonun habercisi. Salonlar dolacak. Bizlerde iyi film izlemenin keyfini yaz boyu yüzümüzdeki gülümsemede taşıyacağız.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template