♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Fall Into Winter: Zorunlu Ortaklık Şekeri


Noel filmlerinin aşk odaklı olması bir formülü de beraberinde getirir. Aşka giden yol mideden geçiyorsa filmlerin mutfakta geçmesi kadar iyi katalizör yoktur. Mutfakta oluşan yakınlaşma ile o beklenen, planlanan bağ daha çabuk kurulduğu gibi seyirci için daha inandırıcı olur. E zaten noel demek topluluklara sunulan davetler, etkinlikler değil midir? O halde mutfağa girilir ve aşk tarifi uygulanır. 2023 yapımı “Fall Into Winter” işte bu düşünceyi taşıyan filmlerden. Bizdeki adıyla “Kış Aşkım” meraklılarını Netflix’te bekliyor.

“Fall Into Winter” bu yılın noel koleksiyonundaki filmlerin en dikkat çeken filmi. Zira esas kızmızı Lori Loughlin canlandırıyor. Beyazcamın en sevilen yüzlerinden Loughlin bu yılı da boş geçmeyerek iki noel filmiyle kapatmış. Söz konusu o olunca doğal olarak filmin künyesi de bilinen isimlerden oluşuyor. Senaryoyu 2017 yapımı “Can't Buy My Love” ile tanıdığımız türün ehil isimlerinden Cara J. Russell kotarırken yönetmen koltuğunda da bir başka ehil isim T.W. Peacocke oturuyor. Oyuncu kadrosunda da tanıdık simalar var. Loughlin’e “Revenge” dizisiyle tanıdığımız James Tupper eşlik etmiş. Cherion Drakes, Darrin Baker, Marc Senior ve Allan Royal da çekirdek kadroyu tamamlayan isimler. Çiftimizin kimyası tutmuş demeden geçmeyeyim.

Bir şekerci dükkânında geçen film önce bizi Kelly ile tanıştırıyor. İyi kalpli, yardımsever güzel kadın kar etmeyi düşünmeden kardeşiyle işlettiği dükkânında her şeyin alıştığı gibi olmasından mutlu. Değişimi sevmeyen Kelly’nin başına en istemediği şey geliyor. Kardeşinin eşi iş değiştirip taşınacağında akıllarına dükkânın hissesini satmak gelmiş. Yeni ortakla da bu sayede tanışıyoruz. Çocukluk arkadaşları ve Kelly’nin gıcık aldığı Brooks başarılı iş geçmişiyle işi kalkındırmak üzere adımını atıyor. Zıt kutupların, farklı görüşlerin birbirine ne sağlayacağını izliyoruz. 

Rengarenk bir dünyada şekerci dükkanında geçen bir filmin kötü olma şansı var mı? Zaten klişelerle ilerleyeceği belli bir formüle noel filmi için bundan daha iyi mekan seçilemez. Büyükşehirden uzaklaşarak kasabaya dönen, bir yuvası olmamış, kendini bir yere ait hissetmemiş yakışıklı bir erkek ile kasabasının dışına hiç çıkmamış güvenli liman güzel bir kadını bolca şekerin çikolatanın arasına hem de noel tatilince koyunca neler olabilir ki aşktan başka? Teoride her şey iyi olunca pratiğe dökmekte kimse zorlanmamış. Herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapmış ve ortaya sıcacık bir romantik komedi çıkmış. Kelly’nin arkadaşı ve Brooks’un huzurevinde kalan babasıyla çerçevesini genişletmeyi ihmal etmemiş. Gerekli hamleleri onlar vasıtasıyla gideriyor. Yine yanlış anlamalar, büyük bir etkinlik, sıcak çikolata eşliğinde konuşma ve kutlamalar ile küçük kasabanın tüm doğallığıyla yuva olduğu hatırlatılıyor. İstemeden gelen, bir an önce gitmek isteyen ana karakterimiz aldığı büyük teklifi geri çevirip kasabada kalıyor. Yuvayı dişi kuş yapıyor bu kez. 

85 dakikalık süresini bir saniye bile boşa harcamayan “Fall Into Winter” mesaj verme kaygısı taşımadan küçük kasabaların güzelliğini, geleneklerin önemini parlatarak gelmiş geçmiş en iyi noel cümlesini anca böyle yerlerde yaşarsanız kurabileceğinizi düşündürtüyor. Vasatı aşan keyif veren seyirliklerden… Türü sevenler için biçilmiş kaftan.
 

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template