♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

A Brush with Christmas: Mutfaktan Atölyeye


Noel filmlerinin odak noktası aşk olsa da tüm o etkinliklerin, rengarenk süslemelerin, içilen sıcak çikolataların arkasında hep bir dönüm noktası olasılığı vardır. Noel mucizelere gebedir. Hep arzu edilen, ukde kalan şeyler için o istenen adımların ansızın atılma dönemidir. Evren gerekli mesajları vererek doğru yönü de gösterir sanki. Mucizeler ardı ardına gelebilir. Bundandır ki tüm ihtimallere açık olmak gerekir. 2022 yapımı “A Brush with Christmas” tüm bunların sağlamasını yapan bir film. Bizdeki adıyla “Bir Noel Resmi” meraklılarını Netflix’te bekliyor.

“A Brush with Christmas” bir oyun uyarlaması. Brendan McNerney yarattığı öyküyü Bob Sáenz ile birlikte yazmış. Oyunlarının filme dönüşmesi aşamasında da zorlanmadan senaryolaştırmışlardır muhtemelen. McNerney’i ilk kez bir filmin künyesinde görüyoruz. Sáenz’e ise aktörlük ve senaristliğinden aşinayız. Aktörlük kariyeri irili ufaklı rollerden öteye geçmeyen Bob Sáenz 2012’den bu yana tv filmlerinde kalem oynatıyor. 2020’de “The Farmer and the Belle: Saving Santaland” ile Uluslararası Hristiyan filmleri festivali’nde en iyi senaryo ödülü almışlığı bile var. Yönetmen koltuğunda oturan isim de aktör olarak bildiğimiz Robin Dunne. “Sanctuary” dizisi ile tanınan oyuncu fantastik korku gerilim filmlerinin bilinen yüzü olarak devam ederken 2016 yılında kendine yeni bir rol biçmiş. Yazıp yönettiği ve oynadığı “A.R.C.H.I.E.” çok tutup ikinci filmi de çekince tv filmlerine aile komedilerine kırmış dümenini. Sonrasını da öyle getirmiş. Sekizinci uzun metrajı olmuş “A Brush with Christmas”. Aktörlüğe ve senaristliğe de devam ediyor bir yandan ama tv için aile filmlerinden ibaret artık kariyeri. Oyuncu kadrosuna gelince… Çiftimizi Jillian Murray ve Joseph Cannata canlandırırken Jan Skene, Farrah Aviva, Paul Essiembre ve Michael Strickland onlara eşlik eden isimler. Murray’ı burada görmek ilginç. Aksiyon filmlerinin güzel genç kızı olarak çıkış yapan oyuncunun kötü korku gerilim “Visible Scars”da parlayıp en iyi oyuncu adaylığı kazanması dikkat çekmesini sağlamıştı en çok. Devamı da kötü filmlerle gelmişti ama “Code Black” ile kariyer zirvesini gördü. Sorun nedir bilinmez ama ev sineması pazarı için çekilen filmlerle devam eden yolu sonunda Noel filmlerine düşmüş. O yıllardaki parıltısının artık olmaması etken olmuştur muhtemelen. Cannata ise Noel filmleriyle başlamış ve tam gaz devam bir isim. Televizyon için üretilmiş romantik komedilerin yakışıklısı konumunda.

Bir aile restoranındayız. Babasının ölümünün ardından mutfağın şefi olmuş ve öyle kalmış Charlotte ile tanışıyoruz. Hep öyle kalmaktan korkuyorsa da her şeyi annesine bırakıp gitmekten korkuyor. Hayallerini süsleyen resim yapmak olsa da o giderse restoran ne olacak düşüncesi tüm yolları tıkıyor. Restoranın dışındaki menü tahtasındaki resmin silinmiş yerlerini tamamlarken Wyatt ile tanışıyoruz. Charlotte da görüyor ve aralarındaki ilk kıvılcım rekabetçi bir şekilde atılıyor. Kasabaya arkadaşının yanına tatile gelmiş önemli illüstratörün Noel sanat festivaline bir resimle katılma düşüncesiyle olaylar gelişir. 

Sık sık işlendiği üzere “hayallerinin peşinden git” temasını içeren film türün tüm gereklerini yerine getiren bir romantik komedi. Babasından yadigar olanı bırakıp hayallerinin peşinden gitmenin zorluğu, tatil bitince geri dönecek olan birine aşık olmaktan kaçınmak, kendini düşünmenin zamanının geldiğini anlamak var filmin menüsünde. Beklenen takdirin sonunda görülmesi var. Her şey olacağına vardığında mutlu bir çift oluyor elde elbette. Senaryo standart olsa da yönetmen tv filminden beklenen standardı aşmış. Biraz daha allanıp pullansa sinemada gösterime girecek bir iş çıkabilirmiş ortaya. Filmin eksi yönüyse çiftimizin uyumu. Murray çok enerjik oynarken Cannata düşük kalmış. Aynı enerjiyle karşılık verebilse daha sempatik bir çiftimiz olabilirmiş. Diğer eksik yönüyse resim konusundaki tutumu. Fırça ile kalem tutmanın farkı başta olmak üzere resim ile ilgili yalan yanlış konu edinmeler sanata ilgi duyan izleyicinin hoş karşılamayacağı düzeyde. Buna rağmen 84 dakikası su gibi akıp giden sıcacık bir Noel filmi olmayı başarmış. Mutfakta geçen aşk filmleri kategorisine de rahatlıkla alınabilecek “A Brush with Christmas” Murray’ın enerjisi ve pozitifliğiyle izleyicisine hoş vakit geçiren, pişman etmeyen bir seyirlik. Bir Hallmark yapımının aksini söylettiği zaten görülmemiştir değil mi?

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template