♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

“Ben, Kirke” ve “İskandinav Mitolojisi”ni sevenlere müjde! “Cadının Yüreği” ilk kez Türkçede


Son dönemin ilgi gören ve çok satarı olan "Ben, Kirke" romanını sevenler için müjde İthaki Yayınları'ndan geldi. Bu kez İskandinav mitolojisi'ne ilgi duyanların da dikkatine mazhar "Cadının Yüreği" ile buluşturuyorlar okuru. Heyecana ortak oluyor, merakla bekliyor ve pası bültene atıyoruz.

İskandinav mitolojisinin göz ardı edilen ancak kıyametin gelmesinde doğrudan rol oynayan buz devi cadı Angrboda’nın hikâyesini dinlemeye hazır olun!

“Cadının Yüreği”nde yazar Genevieve Gornichec, İskandinav mitolojisinin göz ardı edilen ancak kıyametin gelmesinde doğrudan rol oynayan buz devi cadı Angrboda’nın hikâyesini anlatıyor. Loki’nin Asgard tanrılarından gizlediği eşi; Fenrir, Hel ve Jormungundr’un annesi; Odin’in alt edemediği rakibi Angrboda, bu kibirli tanrılar dünyasında kendi destanını yazma fırsatına ilk kez kavuşuyor. İthaki Yayınları etiketiyle okuyucusuyla buluşan 336 sayfalık romanı Türkçeye çeviren Ceren Gürein. 

Library Journal’ın, “Madeline Miller'ın ‘Ben, Kirke’sini sevenler için birebir” dediği; Booklist’in, “Neil Gaiman’ın ‘İskandinav Mitolojisi’ni ve Joanne M. Harris’in ‘Loki’ romanlarını seven okurlar için eşsiz bir yeniden anlatım” diye tanımladığı “Cadının Yüreği için ABD’li tarih romanları yazarı Margaret George ise “Kadim İskandinav tanrılarının puslu diyarına uzanan benzersiz bir yolculuk. Kitabın merkezinde ise sevdiklerini korumak için çağlar boyunca fedakârlıklar yapan bir cadı duruyor” diyor.
 
Kapak arkası:
Derler ki, yaşlı bir cadı yaşarmış doğuda… 
Bu cadı güneş ve ayı kovalayan kurtlar getirmiş dünyaya.
Derler ki, Asgard’a gitmiş ve üç kez ateşe verilmiş, üç kez yeniden doğmuş kaçmadan önce. Derler ki, eşsizmiş büyüsü, kâbusuymuş tanrılar tanrısı Odin’in bile. Derler ki, yaralı dudakları ve sivri dili olan bir adamı sevmiş, Loki derlermiş adına. Derler ki, doğurduğu çocuklar tanrıların alacakaranlığını, Ragnarök’ü getirmiş. Ve yine derler ki, kendisi direnmiş Ragnarök’ün alevlerine sonuna kadar, kalbi dışında her şey bir kez daha küle dönene kadar. Ancak kimisi onun hâlâ yaşadığını söyler. İnsanlar ölür, tanrılar ölür ama o yaşamaya devam eder…
 
Genevieve Gornichec: Ohio Eyalet Üniversitesi tarih bölümünden mezun olan Gornichec, Vikingler üzerine yaptığı çalışmalarla konu üzerinde uzmanlaştı. İskandinav mitleri ve İzlanda destanları üzerine yaptığı çalışmalar ve araştırmalar ise yazın hayatındaki ilhamı oldu. Cleveland, Ohio’da yaşıyor. “Cadının Yüreği” yazarın ilk romanıdır.

Cadının Yüreği / Genevieve Gornichec
Orijinal Adı: The Witch’s Heart
Çevirmen: Ceren Gürein
336 Sayfa
45 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template