♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

With Love : Aşktır Verebileceğim Tek Şey


Birbirlerine sıkı sıkıya bağlı geniş ailelerde artık yetişkin olmuş çocukların bekar olması katlanılmaz bir şeydir. Dört yandan gelen meraklı sorular eşliğinde oluşan baskı ile sorular bellidir: Hayatında biri yok mu? Bu sorunun cevapsız kalması da en çok, bir araya gelinen o tatil günlerinde sıkar insanın canını. Amazon platformunun 17 Aralık itibariyle yayına verdiği romantik komedi dizisi “With Love” tam da o günleri anlatan, ailecek aşkı tutkuyu arayanların hikâyesi.

Beş bölümden oluşan ilk sezonuyla ekranlarda yerini alan dizinin yaratıcısı, oyuncu olarak da bildiğimiz Gloria Calderón Kellett. 2000 yılında oyuncu olarak başladığı kariyerinde “How I Met Your Mother”ın yapımcılarından biri olarak yeni bir basamağa geçen Kellett, aynı zamanda dizinin yazar kadrosunda da yer alarak kendisini geliştirerek ilerlemiş bir isim. İrili ufaklı pek çok dizide çalıştıktan sonra adını 2017 yılında “One Day at a Time” ile duyurmuş bir isim. Yetmişli yılların klasiğini yeniden uyarlayan iki isimden biri olan Kellet, dört sezonluk yeni klasik haline gelen ve bolca ödül alan komediyle kazandığı başarıyı 2018 yılında tv filmi “History of Them”in senaristi olarak da pekiştirmiş. Sıra adını bir diziye tek başına yazdırmaya geldiğindeyse “With Love”ı yaratmış. İlk olmasının altını çizmek ve diziyi oradan okumak gerekiyor. Zira Kellet, risk almaktan uzak durarak çok tanıdık, bildik bir kısa ve sevimli dizi hedeflemiş. Beş bölümlük kısacık maratonun seyircinin bir solukta bitirmesi için atmış tüm adımlarını. Başarının formülü riskten uzak durmak olmuş. Elbette noel arifesinde yayımlanmasının da etkisiyle seyirciyi yakalayacak olması da hesaplanmış bir detay. Oyuncu kadrosunda da aynı güvenli suları tercih etmiş ve tanıdık isimlerden oluşturmuş. “Shadowhunters”da dikkatleri çeken Emeraude Toubia aşkı arayan kadın rolünü üstlenirken, “Ugly Betty”nin Justin’i olarak tanıdığımız Mark Indelicato da onun eşcinsel kardeşi rolünü üstlenmiş. Transeksüel yetenek olarak adını daha çok duyacağımız Isis King, “Crazy Ex-Girlfriend”in çift rollü yeteneği Vincent Rodriguez, “One Day at a Time”ın Schneider’ı Todd Grinnell, “How to Get Away with Murder”ın Gabriel’i Rome Flynn, “Chuck”ın Daniel Shaw’ı Brandon Routh da onlara eşlik eden oyuncular. Benito Martinez, Constance Marie, Andre Royo ve Renee Victor da kadronun tamamlayıcısı olan tecrübeli isimler. Hepsi tanıdık simalar ve vasatın üstünde oyuncular.

Beş bölümlük dizinin her bölümü bir tatil gününde geçiyor. Noel kutlamasıyla başlayan dizi, yılbaşı, sevgililer günü, dört temmuz, iki kasım ölüler günü ilerlerken yine noel kutlamasıyla 24 Aralık’ta yapıyor finalini. Diaz ailesiyle tanıştırıyor izleyicisini. Kalabalık latin ailenin fertleri her kutlamada bir araya gelirken çoğunlukla aşktan dem vuruyorlar. Restoranlarını birlikte işleten Jorge ile Beatriz’in arasında soğuk rüzgarlar esiyorlar. Temastan uzak ve cinselliksiz bir dönemdeler. Haliyle Beatriz bu ilgisizlikten şikayetçi. Kızları Lily ise biten bir ilişkinin ardından durulmuş gibi görünse de yeni bir ilişkinin hayallerini kuruyor. Kendisini akışına bırakabileceği bir aşkın peşinde. "Sensiz yaşayamam" tarzında bir aşk arıyor. Eşcinsel oğulları Jorge de restoranda çalışıyor ama babasını yemek kamyonu için ikna peşinde. Yeni bir aşkla da heyecanlı. Lily’nin ilk ada elektrik alıp açıldığı ama Jorge’nin sevgilisi olduğunu görünce şaşırdığı Henry. Elbette yan hikâyeler de mevcut. Non binary olduğunu açıklayan hemşire Sol da kendisine abayı yakan doktora karşı ne yapacağına karar vermemiş durumda. Jorge’nin ev arkadaşı Nick’i de her daim üstü çıplak ve kaslı olarak görüyoruz. Sol’un hastalarından birinin oğlu olarak Santiago’nun da onlara eklenmesiyle çekirdek tamamlanıyor ve dizi şekilleniyor.

Her tatil gününde aşağı yukarı beklenen her şeyin olduğu senaryo, bildik tiplemelerin üzerinden ilerliyor. Özel bir durumu yok. Yaşanan her şeyi tahmin etmek mümkün. Lily’nin salaklıkları, Jorge’nin iticiliği, Sol’un ufak egosu bile hayli tanıdık. Seyirci için sıcak başlangıcı noel kutlamasında yaptığı için sıcacık bir giriş yaptığını düşünen dizi tüm ümidini de bu sıcaklığa bağlıyor. Herkesi sever ve ne olacağını merak ederler. Bunun olması için hiçbir sebep vermiyor ne yazık ki “With Love”. Sabırlı izleyici için birkaç parlak an bulunduruyor yine de. Aile yemeğinde büyükannenin biseksüelliğin ne olduğunu sorması ve sorgulaması hayli neşeli anlara yol açıyor örneğin. Onun dışındaki anlarda da sayısız kez izlediğimiz şeyler var işte. 

Yapımcılarının düşündüğü gibi risksiz bir proje With Love. Pratiğe de öyle aktarılmış. Risk almak istemeyen, bildik ve tahmin edilebilir bir dizi izlemek isteyenleri fazlasıyla memnun edecek bir seyirlik. Çok uzamadan, sarkmadan akıp giden dakikaların sonunda ikinci sezona pas atsa da devamı gelmese de aranmayacak bir vasatlık. Finalde tüm çiftlerin aynı şarkıya eşlik ettiği gibi “Kalbimi al ve lütfen onu kırma” diyenleri ekran başına bekliyor.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template