♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kökenler : Gezegenin insan üzerindeki derin izleri


Kökenler, ayaklarımızın altındaki yeryüzünün uygarlıklarımızın şekillenmesi üzerindeki nefes kesici etkisini inceliyor.

İnsanlık tarihi hakkında konuştuğumuzda, genellikle uluslararası aktörlere, büyük liderlere ya da tarihe damga vurmuş savaşlara odaklanırız. Peki ama yeryüzünün kendisi kaderimizi nasıl belirlemiş olabilir?

Gezegenimizdeki ani iklim değişiklikleri göçebe toplumdan tarım toplumuna geçişi tetikledi. Dağlık arazi özelliği Yunanistan’da demokrasinin gelişmesine yol açtı. Atmosfer dolaşımının yapısı coğrafi keşiflere, sömürgeleştirmeye ve ticaretin ilerlemesine yön verdi. Bugün bile ABD’nin güneydoğusunun siyasi haritası nihayetinde antik bir denizin 75 milyon yıllık tortu-ları tarafından biçimlendirilmeye devam ediyor. Her yerde gezegenin insan üzerindeki derin izleri var.

LEWIS DARTNELL, 1980’de İngiltere’de doğdu. Lisans derecesini Oxford Üniversitesi’nde Biyoloji alanında aldı. Doktora derecesini University College London’da Astrobiyoloji alanında tamamladı. Dartnell, New Scientist dahil olmak üzere popüler dergiler için bilimsel makaleler yazdı ve 2004’te The Daily Telegraph Science Writer’s Award’da ikincilik aldı. Dartnell ayrıca, yeni astrobiyoloji bilim alanına giriş kitabı olan Life in the Universe ([Evrende Yaşam) ile Uygarlığı Yeniden Nasıl Kurarız? kitaplarının yazarıdır. 

Kökenler / Lewis Dartnell
Çeviri: Cüneyt Kural
Tür: Jeoloji- Antropoloji
Sayfa sayısı: 352
Fiyat: 47,50 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template