♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Tall Girl : Uzun Yalnızlık


Yaşıtlarından farklı olmak her yaşta yalnızlığı getirir ama morali en çok gençlik döneminde bozar. Herkesten farklı olmanın getirdiği o bir başınalığa dalga geçmeler, aşağılamalar, espri konusu etmeler ve ezik olarak kodlamalar da eklenir. Bütün bunlardan sıyrılmak mümkün müdür peki? Bu sorunun cevabını veriyor “Tall Girl”. Netflix’in gençlere yönelik romantik komedisi herkesi olduğu gibi kabullenmeye çağırıyor.

13 Eylül itibariyle seyirciye sunulan Tall Girl, bir ilk film. Sam Wolfson ilk senaryosunda. Yönetmen koltuğundaysa ağırlıklı olarak tv dizilerinde çalışan Nzingha Stewart oturuyor. İrili ufaklı pek çok dizinin yönetmenliğini yapan Stewart, kısa metrajlarla başlamış ve tv’ye yönelerek 2000 yılından bu yana “Major Crimes”, “Scandal”, “Grey's Anatomy” ve “How to Get Away with Murder” gibi dizilerin bölümlerini yönetmiş bir isim. Adını duyurmasını sağlayan ise 2015 yılında yazıp yönettiği tv filmi “With This Ring” ile olmuş. Romantik komedi ile bolca adaylık ve bir ödülle taçlanmasının ardından bu kez Netflix için rom-kom’da. Oyuncu kadrosu da hayli tanıdık simalardan oluşuyor. Amerika’nın taze şöhret isimlerinden Ava Michelle ilk önemli rolünde. Griffin Gluck, Sabrina Carpenter, Paris Berelc, Luke Eisner ve Clara Wilsey gibi dizilerle tanıdığımız simalar ona eşlik ederken Angela Kinsey ve Steve Zahn da usta kontenjanından başlarında.

Jodi Kreyman ile tanışıyoruz. 16 yaşında, akılı, esprili, çalışkan, yaşıtları bir genç kız. Boyu dışında. 1,87’lik boyuyla okuldaki herkes için dalga konusu. En sık karşılaştığı soru “Hava nasıl oralarda?” ile geçen hayatında iki arkadaşa sahip. Fareeda tam bir dost. Jack ise hep o günün gelmesini bekleyen aşık. Erkek gibi giyinerek kendini saklayan, durumu kabullenen Jodi’nin hayatı bir değişim öğrencisinin gelişiyle değişiyor. Kendisi gibi uzun Stig ile ortak noktalarının olduğunu keşfetmesiyle olaylar gelişiyor.

Tall Girl, uzun boyluluk üzerinden farklı olanın sonunda hakkının teslim edilmesi formülünü işleyen bir romantik komedi. Gençler için epey tanıdık bir dünya kurmuş. Ana karakterini sevdirip, uzun boylu olmanın getirdiği o uzun yalnızlık hissini başarıyla aktarıyor. Ana öyküsünü yan karakterler ve öykülerle sağlamlaştırmış. Herkesin spot ışıklarını üstünde hissettiği sahneler mevcut. Jodi’nin ailesini de ete kemiğe büründürmüş. Kızının normal hissetmesi için uğraşan baba, hafif çatlak bir anne ve güzellik yarışmalarına kafayı takmış abla ile oluşan aile hem sevimli hem de gerçekçi. Arkadaş grubunu da başarıyla yaratan Wolfson, ilk senaryo için fazlasıyla başarılı bir iş çıkarmış. Konuyu sürekli geliştirerek, düğümleri doğru atarak filmin sürekli akıcı ve tempolu olmasını sağlıyor. Stewart da senaryonun gerektirdiklerini yaparak sade ama sempatik bir film yaratmış. Elbette karakterler de konu da işleyiş de daha önce görmediğimiz bir şey içermiyor. Klişelere bolca uğruyor ama sağlam bir zemin oluşturduğu için hiç sırıtmıyor. Anlatıcı üzerinden karakterlerini tanıtıp sevdirerek atılan ilk adımı aşk ihtimali izliyor. Elbette mezuniyet balosu olacak ve sayısız filmde olduğu her şeyin çözümü de bu balo olacak. Romantik komediden kendini iyi hisset filmine dönüşüp mesajlarını vererek çağrı yapacak. Her şey çok basit ve klişe ama abartmadan parlatmaya çalışmadan doğallığı koruyarak yapınca klişeler de güzeldir dedirtiyor. Mesajlarının da gençler için kendinizi olduğunuz gibi kabul edin monoloğu üzerinden “ne olursa olsun ben buyum deyin” olması da beklenmedik ya da sürpriz değil.

Her ne kadar basit ve klişe olsa da iyi yazılmış, iyi yönetilmiş ve iyi oynanmış bir eğlencelik “Tall Girl”. Türü sevenlerin yüzünde sıkılmadan erittikleri 101 dakikanın sonunda gülümseme yaratabiliyor. Bir romantik komediden başka ne bekleyebiliriz ki?


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template