♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Faruk Duman Yeni Romanı “Sus Barbatus” ve diğer tüm eserleriyle artık hep kitap’TA!

Öykü ve roman yazarı Faruk Duman, hem yeni romanını hem de önceki kitaplarının tekrar baskılarını hep kitap aracılığıyla edebiyatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Başarılı yazar, 16 Kasım’da yayımlanacak yeni romanı Sus Barbatus’ta; dondurucu kışı, domuzuyla, kurduyla, kartalıyla acımasız doğayı ve yaşam döngüsünü masalsı bir dille anlatıyor.

1979 kışı. Ülkenin kuzeydoğusu kara teslim olmuştur. Ç. ilçesinin bir köyünde yaşayan Kenan ile hamile karısı Zeynep için yaşam çok zordur. Neredeyse yiyecek lokma bile bulamayan genç çift, her şeye rağmen direnmekte, birbirlerine duydukları sevgi sayesinde bütün güçlükleri aşacaklarına inanmaktadırlar. Bir avcı kahvesindeki sohbete kulak misafiri olan Kenan büyük bir domuz avlarsa, yabancılara hizmet veren otellere, restoranlara domuzu satıp çok para kazanacağına ikna olmuştur. Korkunç hava koşullarına aldırmadan ormana gider ve çok iri bir domuz vurur. “Sus Barbatus” türü bir domuzdur bu. Ancak o kar kıyamette domuzu köye götürmesi imkânsızdır. Kenan’ı donmaktan kurtaran, ormandaki sığınaklarda saklanan solcu gençler olur.

Bu arada köyün solcu gençlerinden Faruk, jandarmayla girdiği çatışmada ağır yaralı olarak yakalanır. Jandarma komutanı onu konuşturabilmek için ilçeye, tedavi olabileceği bir sağlık ocağına göndermeye karar verir. Ancak bir atın çektiği kızakla yapılacak olan bu yolculuk çok risklidir.

Faruk Duman’ın yeni romanı Sus Barbatus, hep kitap logosuyla 16 Kasım’da raflardaki yerini alacak. Duman’ın, diğer kitaplarının tekrar baskıları da 2019 yılında hep kitap tarafından yapılacak.

FARUK DUMAN HAKKINDA
1974 yılında Ardahan’da doğdu. Ankara’da, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü’nden mezun oldu. 2000-2003 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi Sanat Bölümü’nde çalıştı. 2003-2018 yılları arasında da Can Yayınları Türk Edebiyatı editörlüğü yaptı.
İlk kitabı Seslerde Başka Sesler’i 1997 yılında yayımladı. Av Dönüşleri kitabıyla 2000 Sait Faik Hikâye Armağanı’nı, Keder Atlısı ile Haldun Taner Öykü Ödülü’nü, İncir Tarihi ile Yunus Nadi Roman Armağanı’nı kazandı. Çocuk kitapları, denemeler yayımladı, yurt içi ve yurt dışında pek çok seçkide eserleriyle yer aldı. Arkadaşlarıyla birlikte Sarnıç, Öykü gazetesi gibi süreli yayınlar çıkardı. İstanbul’da yaşayan Faruk Duman’ın bir kızı var.

Share this:

1 yorum :

  1. Güzel bir konusu var, bu kitabı notlarıma ekledim. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template