♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Ayrıntı Yayınları 30. Yılını 3 Kitap ile Kutluyor!

30 yıl önce Şenlikli Toplum kitabıyla yayım hayatına başlayan Ayrıntı Yayınları, bugüne dek edebiyatın yeraltından hayatın yeryüzüne, felsefeden sosyolojiye nitelikli birçok eser yayımladı.

Kuruluşundan bu yana, sömürünün olmadığı, insanın doğayı yok etmediği, kimsenin kimseyi ezmediği bir dünya özlemiyle yoluna devam eden Ayrıntı Yayınları 30 yıllık yolculuğunu kutlamak için Şubat ayında özel olarak hazırlanan 3 kitap ile okurlarının karşısına çıkıyor. 

999., 1000. ve 1001. kitaplarını okurlarla buluşturacak olmanın heyecanını yaşayan Ayrıntı Yayınları, her zaman olduğu gibi 30. yaşında da “ayrıntılar önemlidir” fikrinin altını çiziyor…

İşte, Ayrıntı Yayınları’nın 30. yıl projesi kapsamında okurlarla buluşacak 3 özel kitabı:

999. Kitap: Hayalet (Seçme Yazılar) / Karl Marx
Ayrıntı Yayınları’nın 999. kitabı: Hayal-et. Marx’tan Seçme Yazılar. Oxford Yayınları tarafından hazırlanan ve Marx’ın bütün eserlerini, mektuplarını, notlarını tarayarak bunların en önemlilerini bir araya getiren bu kitap, bugüne kadar hazırlanan en iyi “Marx seçkisi” olarak anılıyor.

Başka bir filozof yoktu! Bu kadar çok tartışılan, eserleri elden ele gezen ve filozof olmasının yanı sıra politik iktisatçı, sosyolog, tarihçi, bilim insanı, siyaset bilimci olarak da düşünülen biri… 

Bir yaşam formu daha yitip giderken, onun hem içinden hem de dışından konuşabilmek kudreti, sadece kırılma anlarındaki büyük filozofların sahip olabileceği bir şey. Platon ya da Aristoteles, Machiavelli ya da Hobbes, Marx ya da onu önceleyen Hegel bu büyük kırılmalardaki birikmenin sonucu ve kopuşudur. Marx’ın yazılarından derlenen bu kitap, sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda dünyada da en çok okunan, en iyi Marx antolojisi tanımlamasını hak ediyor. Marx’ın çalışmasının bütününü yansıtan, özgün pek çok düşüncesi arasında güçlü ilişkiler kurmamızı sağlayan eser, hem Marx üzerine derslerde kendisinden fazlasıyla yararlanılabilecek bir kılavuz niteliğine sahip hem de daha derinlikli çalışmalar için biçilmiş kaftan. Kapital, Grundrisse, Alman İdeolojisi ve Kutsal Aile gibi Marx’ın en önemli eserlerinden bölümlerin yanı sıra, çok farklı konularda yazdığı, daha az bilinen kısa yazıları da dikkatle seçilmiş: Genç bir adamın babasına yazdığı edebi değeri yüksek mektupla açılış yapılıyor; doktora tezi, gazete yazıları, polemikleri, mektuplaşmaları, felsefeye, bilime, dine, politik-ekonomiye, ahlaka, hukuka ve bir bütün olarak çağına dair eleştirel ve aynı zamanda devrimci düşünceleri, Marx’ın bütünlüklü üslubu içinde açığa seriliyor. Her bir bölümün başındaki kısa açıklamalar, metinlerin tarihsel-politik bağlamını da anlamayı kolaylaştırıyor.

Marx’ın yaşamının farklı uğraklarını, yaşamı boyunca adım adım oluşturduğu düşüncesinin içinden geçerek okumak, heyecan verici bir serüvene davetiye çıkarıyor. Marx’ı okumak hiç bu kadar zevkli olmamıştı!
Kitabın basılan ilk 999 adedi sertifikalandırılıp, hologramlı etiketlerle numaralandırılmıştır.
Orijinal Adı: Karl Marx: Selected Writings
Çevirmenler: G. Ateşoğlu, H. . Gözkân, Aslı Önal, Mehmet Şiray, Murat Türkmen, Volkan Çıdam, Kâzım Özdoğan, Fuat Dara Elhüseyni, Selin Aktuyun, Engin Abat, Kurtul Gülenç, Seçim Bayazit, Utku Özmakas, Tanıl Bora, Bülent Eken, Sercan Çalcı, Mustafa Tüzel, Aziz Ufuk Kılıç
Dizi Adı: ‘Ağır’ Kitaplar
Sayfa Sayısı: 672 sayfa
Fiyatı: 70 TL

1000. Kitap: Zamanın İzinde / Ercan Kesal & Enis Rıza
Ayrıntı Yayınları’nın 1000. kitabı: Zamanın İzinde. Son yüz yılın Türkiyesini fotoğraflar ve yazılar eşliğinde sunan bu kitap, yayın dünyamızda daha önce örneği bulunmayan bir eser.

Zamanın İzinde, geçmişin izleri ile geleceğin düşleri arasında mekik dokuyan bir çalışma. Enis Rıza’nın seçtiği ve uzun bir yüzyıldan parçalar yansıtan fotoğraflara Ercan Kesal kendi hayatından esinlerle metinler yazdı, sıradan insanların hayallerini toplumun aynasına yerleştirdi. 

Dün geçmişte kalırken, yarına yeni yüzler ve yeni sözlerle varılır. Ama her yüz dünün acılarını kırışıklarla taşır ve her sözün bağrında da yarım kalmış hayaller saklıdır. Geçmiş bitmemiştir, şarkıların, resimlerin ve umutların içinde sonsuz bir nehir gibi yenilenerek akar. Zamanın İzinde, bizi o nehrin sert kıvrımlarına götürür ve ışığın suda parladığı kısa anlara daldırıp çıkarır.
Kitabın basılan ilk 1000 adedi sertifikalandırılıp, hologramlı etiketlerle numaralandırılmıştır.
Dizi Adı: Beyaz Kitaplar
Sayfa Sayısı: 352 sayfa
Fiyatı: 80 TL

1001. Kitap: Yüzbir Gece Masalları
101 Gece Masalları, Ayrıntı Yayınları’nın 1001. kitabı olarak hazırlandı. Açıklayıcı önsöz ve sonsöz yazıları, orijinal görselleri ve kronolijisiyle özel bir kitap bu: 

Binbir Gece Masalları’nın bir de kız kardeşi vardı. Küçük kız kardeş olan Yüzbir Gece Masalları’nın Binbir Gece’den de eski bir elyazması 2010 yılında keşfedildi. 1234 yılına ait elyazmasındaki Yüzbir Gece Masalları, Binbir Gece’nin kısaltılmış bir versiyonu değil. Bütünüyle kendine özgü masallar içeren, kısa anlatımlarla zirveye ulaşan ve sonlardaki aşırı iyimserliğiyle dikkat çeken bir eser bu. Arap kültür dünyasının doğu merkezinde değil bu kez batısında yer alan masallar, fantastik yolculuklarla Hindistan’a kadar gider ama karakterler ve motifler Endülüs renkleriyle biçimlenir. Şehrazat, dil ve zekâdan örülü bir dünya yaratır masallarda. Gecenin kraliçesi gibidir Şehrazat, gün doğmaya başladığında susar, masalın devamı için bir sonraki geceyi bekler. Bu masalları okuyanlar, kapalı odanın içinde ne olduğunu merak eden delikanlının duygusunu paylaşır: Beşinci gecede anlatılan masalda, genç kız, “Yedi gün burada bulunmayacağım” der delikanlıya, “sarayda istediğin gibi dolaşıp her yere girip çıkabilirsin. Yalnız bir oda var ki, onu açmayacaksın, yanına bile yaklaşmayacaksın.” Sırlar ve cevaplar, masal ve hayat, o yasak kapının arkasındadır.
Kitabın basılan ilk 1001 adedi sertifikalandırılıp, hologramlı etiketlerle numaralandırılmıştır.
Orijinal Adı: Kitab fihi hadith mi'at layla va layla / 101 nacht
Çevirmen: Hüseyin Tüzün / İbrahim Günaydın
Dizi Adı: Klasik
Sayfa Sayısı: 320 sayfa
Fiyatı: 70 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template