♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Say Yayınları’ndan Üç Yeni Kitap

Prof.Dr. Şahin Filiz’in Neo-Oryantalist tarikat ve cemaatlerin kadın üzerinden nasıl siyasal İslamcı bir hegemonya kurmaya çalıştıklarını felsefi açıdan irdeleyen kitabı “Tarikat, Cemaat, Kadın”, Sigmund Freud’un 1915-1917 yılları arasında geniş bir dinleyici kitlesine vermiş olduğu temel psikanaliz konferansları üzerinden kaleme aldığı Psikanalize Giriş’in son kısmı olan “Psikanalize Giriş 3 : Yeni Araştırmalar Bulgular” ve Kevin Crossley-Holland’ın “Viking, Mitlerinde Tanrılar, Kahramanlar, Canavarlar” alt başlıklı “İskandinav Mitolojisi” Say Yayınları etiketiyle raflarda… 

Tarikat, Cemaat, Kadın / Prof.Dr.Şahin Filiz
İslam dünyası felsefe, akıl ve bilimle kurduğu kadim geleneğini, Gazali’den itibaren siyasal İslam’a donüştürerek, medeniyet yaratan bir dini, Tanrı’ya siyasi iktidar armağan etmeye programlanmış İslamcılıkla sınırlandırıp bayağılaştırdı. Böylece siyasal din ile belirlenen süreç Modernizm karşısında daha da keskinleşerek şeriat ve hilafeti, Müslümanların kendilerine açtıkları kutsal savaşın paradigmaları olarak üretti.

“Milliyetçi-Muhafazakârlık”, Doğulunun yine Doğulu kalarak kendisini “Batılı” olarak tanımlayıp Müslüman çoğunluğa şeriat ve hilafet söylemiyle üstünlük kurmanın iki farklı yüzüdür. İçteki yüzü Batı adına davranan sömürgen bir Doğulu, dıştaki yüzü ise egemenlik kurdukları çoğunluk Müslüman halklar adına dini söylem geliştirdikleri politik yüzüdür. Başka bir deyişle, milliyetçilikle Batılı, muhafazakârlıkla Doğulu olmak, İslam’ın başlangıcından bugüne süregelen “Müslüman’ın Müslüman üzerinde siyasal egemenlik kurması” mücadelesinin tarihsel fiyaskosunun “Neo-Oryantalist” anlatımıdır.

Oryantalizm’in Doğulu tarzı olan Neo-Oryantalizm, tarihsel süreçte İslam’ın doğasını zorlayarak kurmaya çalıştığı bu politik dini egemenliğin modern çağda da başarısızlığa mahkûm olmasının acısını kadından çıkarmanın yollarını aramaktadır.

Tarikat, Cemaat, Kadın, Neo-Oryantalist tarikat ve cemaatlerin kadın üzerinden nasıl siyasal İslamcı bir hegemonya kurmaya çalıştıklarını felsefi açıdan irdeleyen bir kitap.
Çevirmen: İsmail Yerguz
İnceleme-Araştırma
İlk Baskı Tarihi: Kasım 2016
Sayfa Sayısı: 256
Etiket Fiyatı: 20,00 TL

Psikanaliz Üzerine - Psikanalize Giriş 3 : Yeni Araştırmalar Bulgular / Sigmund Freud
Freud’un 1915-1917 yılları arasında geniş bir dinleyici kitlesine vermiş olduğu temel psikanaliz konferansları üzerinden kaleme aldığı Psikanalize Giriş’in son kısmı olan bu kitap, Freud’un psikanaliz üzerine son araştırmalarını ve bulgularını içeriyor. Bu yeni derslerin diğerlerine olan bağlılığı, onlardaki sayısal dizilimi sürdürüp 29. Ders’ten başlamasıdır. Freud bu eseri ile, o zamanlarda daha henüz yeni bir alan olan psikanalize ilgi göstereceğini beklediği “aydınlar topluluğuna” yönelmektedir.

Kendisinin de aktardığı gibi bu derslerde, sadelik, tamlık ve bütünlük görünümü uyandıracak diye özverilerde bulunmaktan kaçınmak, sorunları bütün çıplaklığıyla ortaya koymak, boşlukları ve güven duygusu uyandırmayan noktaları yadsımamak başlıca amacı olmuştur. Psikanaliz Üzerine Yeni Araştırmalar ve Bulgular, Freudcu analiz konusunda bilinmesi gereken temel ve özlü bilgiler içermesi bakımından vazgeçilmez değerde bir anahtar kitap olma özelliği taşımaktadır.
Orijinal Adı: Neue Folge der Vorlesungen zu Einführung in die Psychoanalyse, 1933
Çeviren: Kâmuran Şipal  
Sigmund Freud Kitaplığı / Psikoloji
Kasım 2016, 1. Baskı
Sayfa Sayısı: 272 
Etiket Fiyatı: 17,50 TL

İskandinav Mitolojisi - Viking, Mitlerinde Tanrılar, Kahramanlar, Canavarlar / Kevin Crossley-Holland
Yanan buzlar, buz gibi alevler... İşte hayat böyle başladı...

Kuzey’den gelen buz ile Güney’den gelen ateş, geniş uçurumlarda birleşir. Ortaya çıkan iki varlık, bir buz canavarı olan Ymir ile Audumla adındaki bir inektir. İnek yalayarak buzdan bir insan ortaya çıkarır ve bu adamın üç torunu Odin, Vili ve Ve isimli tanrılardır. Bu üç kardeş dev Ymir’i öldürüp onun vücudundan 9 dünyayı yaratırlar.

Dünyanın en etkili, en dramatik, en heyecanlı ve ilgi çekici hikâyelerinin toplandığı İskandinav Mitolojisi, İskandinavların tanrılar ve tanrıçalar, kahramanlar ve canavarlar, savaşlar ve birlikteliklerle dolu ilginç ve fantastik dünyasının kapılarını ardına kadar açıyor ve bizi dünyanın yaratılışından başlayarak Asgard’ın duvarının yapılışına, son olarak da Ragnarok’a kadar süren bir yolculuğa çıkarıyor. Odin, Thor ve Loki gibi efsanevi kahramanların üstün başarılarını masalsı bir dille aktarırken onların tutku, zalimlik ve kahramanlık dolu maceraları da Yggdrasill’in gölgesinde sanki yeniden hayat buluyor.

Görkemli ya da doğal, kahramanca ya da komik, romantik ya da berbat, korkunç ya da nazik, son derece ironik ya da son derece hareketli; burada tekrar anlatılan mitler ruhlarını ve özlerini teslim ediyor.  –The Times Literary Supplement
Orijinal Adı: The Penguin Book of Norse Myths: Gods of Vikings
Çevirmen: Simge Kaytan
Psikoloji 
İlk Baskı Tarihi: Kasım 2016
Sayfa Sayısı: 408
Etiket Fiyatı: 27,50 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template