♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Popstar Rihanna’nın Sıfırdan Zirveye Uzanan Yaşam Öyküsü Kitap Oldu!

Rihanna’yı şahane şarkıları ve melez güzelliğiyle dünyada tanımayan yok. Fakat genç yıldızın adeta bir melodram tadındaki yaşam öyküsü Türkiye’de ilk kez yayımlanıyor. Gazeteci Chloe Govan, Rihanna’nın Barbodos’ta bir kulübeden başlayıp, New York’un gökdelenlerine uzanan yaşam öyküsünü tüm detaylarıyla bu kitapta topladı. Asi Çiçek; 200 milyondan fazla albüm satıp, 14 şarkısı Billboard Hot 100 listesinde bir numaraya çıkan, sekiz Grammy, sekiz American Music, 12 Billboard’un peşi sıra çok sayıda ödül sahibi olan sanatçının başarılı, hızlı ve günün sonunda yalnız hayatını cesurca anlatan bir biyografi. 

Yeşil gözlü bu genç kız, bir tesadüfler zinciri onu Barbodos’ta yaşadığı bir kulübeden, Amerika’ya Jay-Z’nin lüks plak stüdyosuna getirene kadar neler yaşamıştı?

Amy Winehouse, Katy Perry ve ülkemizde de yayınlanan Taylor Swift biyografileriyle ünlü yazar Govan, Rihanna’nın Barbodos’taki kimi onu seven, kimi ise bir günahkar olarak gören yakınlarıyla ve arkadaşlarıyla konuşup, önce adadaki yaşamını yazıyor. Zira, lise yıllarında yaşına uygun olmayan bir hayat süren, alkol kullanan ve gece kulüplerinden çıkmayan genç kız, yakın çevresi tarafından babası gibi bir kaybeden olacak diye düşünülüyordu. 

New York’a gelip, bir türlü soğuğuna alışamadığı ve ilk kez karla tanıştığı bu şehirde, şarkıcılık dersleri ve Jay-Z’nin stüdyosunda geçen yalnız günlerini de aktarıyor. Rihanna’nın dev bir star oluşundaki ekip çalışmasından, onun cesaretine varana dek bir solukta okunan Asi Çiçek, adeta modern bir Sindirella masalını aktarıyor. Ergenliğe adım attığı yıllarda dik başlılığı yüzünden anneannesi tarafından “Asi Çiçek” olarak anılmaya başlayan Rihanna’nın hayatı, 16 yaşında Jay Z’nin sahibi olduğu Def Jam Records yapım şirketiyle bir anlaşma imzaladıktan sonra Grammy ödülleri ve mücevherlerle süslenmiş bir masala dönüştü. 

Gazeteci Chloe Govan, sadece bu pırıltılı hayatı araştırmamış. Tüm dünyada aylarca konuşulan, Rihanna’nın sevgilisi Chris Brown’dan dayak yediği, kanlı yüzünün fotoğraflarının tüm medyada yer aldığı ve ölümden döndüğü sürecin detaylarını da yazmış. Rihanna’nın kendi gibi şiddet mağduru kadınlara örnek olmak adına, o süreçte neler hissedip, neler yaşadığına da kitapta yer vermiş.

Rihanna, Asi Çiçek / Chloe Govan
Çeviren: Ayhan Semih Koç
Biyografi
Mona Kitap, Kasım 2016
292 Sayfa
24,00 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template