♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kelimeler Yalanın Kanıdır! : Kalemkâr

Yazar Selahattin Nehir, yeni romanı Kalemkâr ile kitap sevgilerinin tanıştırdığı iki okurun aşk hikâyesini merkeze alarak; acımasız bellek, seçimlerimiz, bitirememeye mahkûm insan, yeni dijital dünyada yakınlık ve uzaklık, kelimeler, renkler ve tutkuların gücü üzerine yazılmış etkileyici bir metin sunuyor bizlere. 

“Sen beni bu korkunç kozadan çıkaracak kalemkârsın, bana yaptıklarının farkında mısın?" diye yazmıştın. Ah, demiştim içimden, kalemin bir kelebek doğurmaya yetecek mi?

Tıpkı anlattığı aşk hikâyesi gibi çoksesli ve çok renkli bir roman Kalemkâr. Öpücük renkli atkı, deniz dalgalarından doğan atlar, leylak rengi hüzünlü gözler, kitap kapağı şeklinde pastalar ikram edilen Kitap Kafe, taçlarından kelebekler doğan kadınlar, Boğaz'ın suları altında ilerleyen dev dervişler, Bizans surlarındaki kafataslarının gözlerinde parıldayan kandiller, sır satan bilgeler gibi imgelerle rengârenk kozalar bırakıyor zihnimize; altını çizdiğimiz cümleleri yeniden okuma isteği uyandırıyor.

Kalemkâr, hiç kuşkusuz, kitap sevgisi üzerine yazılmış en etkileyici güzellemelerden biri aynı zamanda:

"Tek tesellim elimi bırakan bir kadının ellerinde kitaplar olduğunu bilmek. Hiçbir şeye kitaplara güvendiğim kadar güvenemem ben..." 

Kalemkâr / Selahattin Nehir
Yayınevi: Editura
Sayfa Sayısı: 176
Fiyatı: 14 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template