♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Nora Kitap’tan Temmuz Yenileri

“Var olmanın tek tedavisi okumaktır!” mottosuyla yayına başlayan, Mark Twain ve Kurt Vonnegut kitaplarıyla dikkat çeken Nora Kitap Temmuz ayını iki kitapla karşılıyor. Sarah Waters’ın övgüler toplayan ve Park Chan-wook tarafından sinemaya da uyarlanan romanı “Ustaparmak” yeniden raflarda yerini alıyor. 2009 yılında okurla buluşan ve ilgi gören roman uzun süredir bulunamıyordu. Nihayet raflarda yerini alıyor. Bir de müjde veriyorlar: Yazarın son romanı “The Paying Guests” de yayına hazırlanıyor. Cassie Dandridge Selleck’in 2012 yılında yayımlanan ve övgülerle karşılanan romanı “The Pecan Man” de ilk kez Türkçede! Yazarın, Harper Lee’nin “Bülbülü Öldürmek”i kıvamında, her satırında vicdanın ve adaletin ne olduğunu sorgulayacağınız romanı “Günah Kök Saldığında” bu ay raflarda…


Ustaparmak / Sarah Waters
1862 yılı, Londra'nın kirli ara sokakları…

Susan, doğduğundan beri yankesicilerin, kendi deyimleriyle ‘ustaparmakların’ evinde büyümekte. 

Bir gün evin kapısını usta bir dolandırıcı olarak bilinen Beyefendi çalar. Büyük bir vurgun için hazırladığı planına Susan'ı dahil eder ve ilk defa bu evden uzaklaşmasına neden olur.

Susan'ın görevi oldukça zordur: Karanlık bir malikanede büyüyen zengin bir kızı, sonrasında parasına konmak için Beyefendi ile evliliğe ikna etmek zorundadır.

Peki ya Susan’la kızın arasında bir sevgi gelişirse ve bu vurgun planı pek de göründüğü gibi değilse?
Britanya Kitap Ödülleri tarafından 2002’de yılın yazarı seçilen, Granta tarafından 2003’te “En İyi Britanyalı Genç Yazarlar” listesinde yer alan Sarah Waters'tan, Orange ve Man Booker ödülleri finalisti bir roman: Ustaparmak.

Park Chan-wook tarafından The Handmaiden (2016) adıyla beyazperdeye uyarlanan eser, Cannes’da övgüyle karşılandı.

“Ustaparmak, tarihi suç türünün iyi bir örneği: inandırıcı, ilgi çekici ve sürprizlerle dolu.” –The Toronto Star

“Sert, iddialı, yeni bir soluk… Erotizmin ve gerilimin en güzel yönlerini toplamış.” –The Guardian

“Waters Victoria zamanını Dickens’ı kelimelerinde, Henry James’i toplumsal düzeni sorgularken uyandırarak ikna edici bir şekilde kaleme alıyor. İlgi çekici, eğlenceli, merak uyandıran, okuyucuyu şaşırtan bir kitap.” –Rocky Mountain News

Sarah Waters 1966’da Galler’de doğdu. Kent Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyan yazar, doktora tezini yazarken 19. yüzyıl Londra yaşantısına merak sardı ve Victoria romanları yazdı. The Little Stranger, The Night Watch, Affinity, Tipping the Velvet ve The Paying Guests adlı romanlarıyla New York Times’ın çok satanlar listesinden uzun süre inmedi. Man Booker Ödülü’nde üç kez, Orange Ödülü’nde iki kez finale kaldı. Britanya Kitap Ödülleri’nde “2002 Yılının Yazarı” ve 2003’te Granta tarafından “En İyi Britanyalı Genç Yazar” seçildi. Tarihi suç romanı dalında CWA Ellis Peters Dagger Edebiyat Ödülü’nü alan Ustaparmak, Park Chan-wook tarafından The Handmaiden (2016) adıyla beyazperdeye uyarlandı ve Cannes’da övgüyle karşılandı. Yazarın, The Paying Guests adlı romanı da Nora Kitap tarafından yayına hazırlanıyor.
Çevirmen: Figen Bingül
Yayınevi: Nora Kitap 
1. Baskı Temmuz, 2016
Türü: Edebiyat 
Sayfa: 576
Fiyat: 30 TL


Günah Kök Saldığında / Cassie Dandridge Selleck
“O sene yaşananlar, mahalleden toplu göçün ardında yatan gerçek sebepti. O sene, Pikan Cevizcisi’nin senesiydi. Sıska, ihtiyar, zenci bir adamın hayatlarımız üzerinde ne kadar etkisi olabileceğini hiçbirimiz bilmiyorduk, ama çok geçmeden öğrendik.”

Komşu çocuklarının Pikan Cevizcisi dedikleri, evsiz, siyahi bir adam; Eldred Mims… İhtiyar Eldred Mims’i bahçe işleri için kiralayarak ırkçı komşularının tepkisini çeken, dul ve çocuksuz Ora Lee Beckworth… Bütün hayatını Ora Lee’nin ev işlerini görmekle geçirmiş, beş çocuğunu babasız yetiştirmeye çalışan siyahi hizmetçi Blanche…

1976 yazında yaşanan bir tecavüz vakası ve işlenen bir cinayet, bu üç yetişkini, korkunç bir sırrı tam yirmi beş yıl boyunca saklamak zorunda bırakır. Eldred Mims hapiste ölünce Ora Lee, Pikan Cevizcisi ile ilgili gerçeği anlatmaya karar verir. Pikan Cevizcisi’nin hikâyesi aslında bambaşka, hüzünlü bir sırrın da hikâyesidir.

Harper Lee’nin Bülbülü Öldürmek romanı kıvamında, her satırında vicdanın ve adaletin ne olduğunu sorgulayacağınız bir roman…
Çevirmen: Nedim Çatlı
Yayınevi: Nora Kitap
1. Baskı Temmuz, 2016
Türü: Edebiyat
Sayfa: 206
Fiyat: 15 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template