♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Murat Kapkıner’in Sessizliği Sona Erdi: Gençliğim Ki Bir Daha Yaşamak İstemem

Matbuat Yayın Grubu, yeni markası Kırkikindi Yayınları’nın ilk kitabını yayınladı. Murat Kapkıner’in Gençliğim Ki Bir Daha Yaşamak İstemem ismini ve “Büyüklerim, Dövüşlerim, Hastahane, Hapishane ve Tımarhanelerim” alt başlığını taşıyan kitap raflardaki yerini aldı.

Edebiyatın hemen hemen tüm türlerinde eser veren şair ve yazar Kapkıner’in bu kitabı bir otobiyografik roman niteliğinde. Murat Kapkıner uzun yıllar İslamcı edebiyat ve siyaset dergilerinde yazdı, Kelime ve Varide dergilerini çıkarıp yönetti. Son yıllarda yazılarının yer aldığı www.varide.net, www.t24.com ve www.dunyabizim.com gibi haber siteleri dışında bir dönem de Taraf gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. 

Alper Görmüş’ün kitap için yazdığı önsözle açılan Gençliğim, bütün iyi otobiyografiler gibi, sadece yazarının serencamını değil, bir dönemin iç yüzünü de anlatıyor. Kapkıner’in bitmek bilmeyen sorgulamaları, haksızlığa tahammülsüzlüğü, ahde vefası ve samimiyeti sebebiyle başına gelen binbir olay, onu kimi zaman hastaneye, kimi zaman tımarhaneye savuruyor, kimi zaman da stüdyoda şiir okumaya. Pes etmeyen bir aklın sebep olduğu bunalımlar, geçim sıkıntısı ve hayal kırıklıkları duygusal dünyasını alt üst ederken o saz çalmayı, resim çizmeyi, şiir ve roman yazmayı hiç bırakmıyor; usçu kanaldan girdiğini söylediği camiayla ters düşmeyi göze alıp, kitabında her birini saygıyla andığı meşayihle temasını hiç kesmiyor. Güçlü, coşkulu bir üslupla anlattığı şeyleri çocuklarına ve çocuklarım dediği genç inananlara “sapmasınlar diye” adayan Kapkıner’in yaşamındaki dramatik, trajik unsurların her birisi adeta birer ders niteliğinde.

Kendine has bir özellikle kronoloji takip etmeyen bu otobiyografik romana, kitap içine dağılmış, birçoğu kendi arşivinden yirmi beş fotoğraf eşlik ediyor. Kitabın sonunda ise Kapkıner’in kendi çizimlerinden oluşan sekiz resimlik küçük bir albüm var. 

Gençliğim Ki Bir Daha Yaşamak İstemem / Murat Kapkıner
Yayınevi: Kırkikindi
Yayın No:1 
Sayfa Sayısı: 366
Fiyat: 25 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template