♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

KRP Yayıncılık’tan Haziran Yenileri

KRP Yayıncılık Haziran ayını iki markasıyla karşılıyor. Doğan Akhanlı’nın romanı “Ona Sevdiğimi Söyle” Olasılık kitap etiketiyle, Işıl Erverdi’nin “Çiçek Kitabım”ı da Kumdan Kale etiketiyle raflarda yerini alıyor.


Ona Sevdiğimi Söyle / Doğan Akhanlı
“Yağmur yağmasaydı çıkıp gidecek; her günkü yalnızlığımla yazıya, şaraba ve geçmişin hatıralarına sığınacaktım. Derken sen girdin içeri. Benden daha yalnız, benden daha bahtsız, benden daha mutsuz hâller içindeydin. Kimseyi görmeden ve sanki görünmeden kimseye, kapının sol tarafındaki pencere kenarına öyle bir kederle çöktün ki seni bu hâle kimin soktuğunu düşündüm ve ben bunu düşünürken başını kaldırınca sen; her şeyi terk etmeye, yeryüzünün bütün tehlikelerine meydan okumaya, değer verdiği bütün ideallere ihanet etmeye, bütün suçları işlemeye ve hırsızlığa, yolsuzluğa, sahtekârlığa, ajanlığa, ihanet ve sadakate, cinayete, gammazlığa, puştluğa hazır bir erkek yüzüyle karşı karşıya olduğunu da fark ettin gözlerimde. Bütün sevdiklerimi hafızamdan sildiğimi, olmayan çocuklarımı ruhumda terk ettiğimi; dünyayı, hatıralarımı yakmaya ve yıkmaya hazır olduğumu görünce gözümde ne kadar güzelleştiğini de gördün aniden. Sonra tek bir kelime söylemeden edepsiz bakışlarınla beni, aşk ve cinayet ormanının derinliklerine sürükledin. İşte o anda sana sevdiğimi söylemek isterken öyle kederle baktın ki gözlerime, bir anda ikimiz; siyah beyaz bir fotoğrafa, unutulmaz bir film karesine, hicaz faslı peşrevine, Çanlar Kimin İçin Çalıyor'un finaline ve Yüzyıllık Yalnızlık’ın en güzel cümlesine dönüştük.”

Aynı gece şehrin iki ayrı yerinde Peter Marek (öğretmen) ve Sinan Çelik (ressam) ölü bulunur. Soruşturma, arkadaşları arasında Gabo diye adlandırılan komiser tarafından yürütülür. Öldürülen iki kişinin de ceza avukatı Yazgülü İstanbullu ile ilişkisi vardır. Bir rastlantı sonucu katillerin izini bulan Yazgülü İstanbullu, Semiha Kayak ve Almut Sarian adlı kadınların yardımıyla yenilmez gibi görünen bir suç imparatorluğuna savaş açar.

Doğan Akhanlı
1957 Artvin-Şavşat doğumlu yazar, KATU Eğitim Fakültesi’ndeki öğrencilik yıllarının ardından garson, ocakçı, balıkçı, müzik aletleri yapımcısı olarak çalıştı. Mayıs 1985 ile Eylül 1987 arasında Metris Askeri Cezaevinde siyasi nedenlerle tutukluydu. 1991 yılı sonunda Almanya'ya göç etti. İnsan haklarının savunulmasına yönelik ve ırkçılık karşıtı çeşitli kuruluşlarda görevler üstlendi. Almancadan Türkçeye çeviriler, radyolara programlar, edebiyat söyleşileri, okumalar yapıyor ve edebiyat dergilerine yazılar yazıyor.
Yayın Markası: OLASILIK
Türü: Edebiyat
Sayfa: 336
İlk Baskı: Mayıs 2016
Fiyatı: 19 TL


ÇİÇEK KİTABIM (Mevsimler ve Doğa) / Işıl Erverdi
Değerli Büyükler, 

Mevsimler ve Doğa serimizi, çocuklarımızın öğrenmeye çok açık oldukları bebeklik ve okul öncesi dönemleri için oluşturduk… 

Kitapları, küçük çocukların dikkat süresi, dil gelişimi ve görsel algı kapasitelerini dikkate alarak hazırladık. 

Şehir hayatı bizleri doğadan ve hatta mevsimlerin özünden uzaklaştırıyor. Çocuklarınızın bu kitaptan öğrendiklerini onlarla beraber doğada gözlemleyerek birlikte keyifle vakit geçirebilirsiniz.
Resimleyen: Ayşegül Erer
Pedagojik Dan.: Oya Sert
Türü: Okul Öncesi
Yayın Markası: KUMDAN KALE
İlk Baskı: Haziran 2016
Sayfa: 14
Fiyatı: 11 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template