♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Bülent Somay’dan Cinselliğe Dair Vazgeçmemiz Gereken 100 Efsane, Ağaçkakan Yayınları’ndan Raflarda

Ağaçkakan Yayınları’na ait “Hazır Bilgi” serisine bir kitap daha eklendi. Serinin altıncı kitabı Bülent Somay’dan Cinselliğe Dair Vazgeçmemiz Gereken 100 Efsane bütün kitapçılarda.

Bülent Somay bu kitapla yanlış bilinen, görmezden gelinen tüm noktalara değiniyor, 100 adet ters köşe yapıyor. 

Sanırız bu kitap, Türkçede bugüne kadar cinsellik konusunda yayınlanmış en devrimci kitap.

Kadının kadın, erkeğin erkek olduğunu zannedenler vardır etrafınızda -siz değil yahu, belki böyle düşünen arkadaşlarınız vardır…

“Sevişmenin ve çiftleşmenin aynı şey olduğunu,
Seks için iki cinsin gerektiğini,
Erkeklerin kadınlardan daha çok seks düşkünü olduğunu,
Ama ön sevişmenin kadın icadı olduğunu,
Eşcinselliğin kalın barsak hastalıklarına yol açtığını,
Oysa kadının erkeğinin sert olmasını istediğini,
Tecavüzcüler kısırlaştırılırsa sorunun çözüleceğini…”
zannedip duran işte o arkadaşlarınıza hediye edebileceğiniz bir kılavuz kitap.

Onlara bizden selam söyleyin, bu kitabı okuduktan sonra tekrar konuşalım bu konuları…

Psiko-kültürel analiz alanındaki çalışmalarıyla tanıdığımız Bülent Somay’ın kaleminden, Cinselliğe Dair Vazgeçmemiz Gereken 100 Efsane, 100’ü de birbirinden efsane!

Yeni Tanışacaklar İçin Bülent Somay
1956’da İstanbul, Bakırköy’de doğdu. 1972’de girdiği Boğaziçi Üniversitesi’nden 1981 yılında, İngiliz Edebiyatı dalında lisansüstü derecesiyle ayrıldı. 1982-83 arasında Montréal McGill Üniversitesi’nde bilimkurgu alanında doktora çalışması yaptı, ancak doktora derecesini almadan İstanbul’a döndü. Akıntıya Karşı, Zemin, Birikim, Demokrat ve Defter dergilerinde deneme ve makaleleri yayımlandı. 1984-1995 arasında Mozaik Müzik Topluluğu’nun bir üyesi olarak, 1995’ten sonra ise bağımsız olarak müzik çalışmalarını sürdürdü. Metis Yayınları’nda fantezi ve bilimkurgu dizilerinin editörlüğünü yaptı. 1986-1994 arasında yazdığı siyasi makalelerini Geriye Kalan Devrimdir (Metis, 1997) ve sevdiği şarkıların sözlerinden hareketle yazdığı denemeleri Şarkı Okuma Kitabı (Metis, 2000) kitaplarında topladı. Tarihin Bilinçdışı (2004), Bir Şeyler Eksik (2007) ve Çokbilmiş Özne (2008) Metis Yayınları’ndan çıkan diğer kitaplarıdır. Ütopya, distopya ve bilimkurgu hakkındaki yazılarını derlediği The View from the Masthead: Journey through Dystopia towards an Open-Ended Utopia kitabı 2010’da İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlandı. 2014’te Palgrave Macmillan’dan The Psychopolitics of the Oriental Father isimli kitabı çıktı. 2002’den beri Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Bülent Somay aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler Yüksek Lisans Programı Direktörü’dür.

Cinselliğe Dair Vazgeçmemiz Gereken 100 Efsane / Bülent Somay
Ağaçkakan Yayınları
Basım Tarihi: Haziran 2016
Sayfa Sayısı: 240
Etiket Fiyatı: 18 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template