♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Alakarga’dan Mayıs Yenileri

Alakarga Yayınları Mayıs ayını üç kitapla karşılıyor. Kısa sürede ikinci baskıyı deviren “Postacı Kapıyı İki Kere Çalar”ın yazarı James M. Cain’den kara romanın tanımını değiştiren başyapıtı “Çifte Tazminat”, Macar Edebiyatının usta isimlerinden Arpad Kun’un Türkçedeki ilk kitabı “Mutlu Kuzey” ve Suat Duman’ın uzun süredir raflarda bulunmayan şahane polisiyesi “Müruruzaman Cinayetleri” yeni kapağıyla 3 Mayıs’tan itibaren raflarda.

Çifte Tazminat / James M. Cain
Postacı Kapıyı İki Kere Çalar’ın yazarı James M. Cain’den kara romanın tanımını değiştiren bir başyapıt: Çifte Tazminat. Safdil bir sigortacı ile azla yetinmeyen bir afetin yolları kesişirse ne olur? Amerikan edebiyatının çağdaş klasikleri arasında gösterilen romanlarıyla 20. yüzyıl yazınında iz bırakan James M. Cain’in bu romanında beceriksiz bir sigortacı, sayamayacağı kadar paranın cazibesiyle ve daha önce hiç karşılaşmadığı çarpıcılıkta bir kadınının karşı konulamaz çekimiyle yüzleşmek zorunda kalır. Olabildiğince basit ve akla yatkın planların beklenmedik virajlarla hem karakterlerini hem okurunu ters köşeye yatırdığı hikâyelerin ilk örneği, çok sayıda roman ve filmin esin kaynağı bu gerilim dolu kara romanı, yer yer tebessüm ederek okuyacaksınız.
Çeviren: Barbaros Uzunköprü
1.Basım: Mayıs 2016
Sayfa: 171
Fiyat: 14 TL

Mutlu Kuzey / Arpad Kun
Ölüm ile yaşam arasında, sıcak Benin ile soğuk Norveç arasında eşine az rastlanır bir hikâyeyi gerçeküstü bir dille anlatıyor Arpad Kun. Afrikalı bir anne ile Fransız bir babanın oğlu olan kahramanımız Aime, kâh Afrika'da Vudu törenlerinde kâh Norveç'te bir kasabadaki Tahta Kilise'nin yangından kurtarma tatbikatında karşımıza çıkmaktadır. Birbirinden tamamen farklı iki kültür arasında Aime her iki kültüre ait birbirinden güzel öyküler anlatırken yaşamının bu iki arada nasıl gidip geldiğini görüyoruz.

Macar Edebiyatının usta isimlerinden Arpad Kun Türkçedeki bu ilk kitabıyla karşınızda...
Çeviren: Leyla Önal
1.Basım: Mayıs 2016
Sayfa: 493
Fiyat: 25 TL

Müruruzaman Cinayetleri / Suat Duman
70’lerin sonu, politik kaosun hüküm sürdüğü yıllar. Bir gösteri esnasında yaşanan bir patlama ve bugüne kadar devam eden sonuçsuz yargı süreci... 

Suat Duman’ın Cinayet Mevsimi romanıyla tanıdığımız gönülsüz avukat karakteri Mehmet Cemil’in yolu, yürüttüğü bir dizi cinayet vakasında 80 öncesinin illegal örgütleriyle kesişiyor.

Müruruzaman Cinayetleri, politik polisiyenin önemli örnekleri arasında gösterilen, örneğine pek sık rastlamadığımız sert bir intikam hikâyesi. 

Uzun bir süredir baskısı bulunamayan romanın ikinci baskısı nihayet Alakarga etiketiyle okurla buluşuyor.
1.Basım: Mayıs 2016
Sayfa: 176
Fiyat: 14 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template