♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Matbuat Yayın Grubu’ndan Bir Ortadoğu Tarihi Klasiği: Silah ve Zeytin Dalı

Matbuat Yayın Grubu İyidüşün Yayınları markasıyla yeni bir kurgu dışı kitap daha yayınladı. Deneyimli gazeteci ve tarihçi David Hirst’ün yazdığı Silah ve Zeytin Dalı: Ortadoğu’da Şiddetin Kökenleri kitabının Türkçe baskısına Cengiz Çandar’ın önsözü eşlik ediyor. 1936 doğumlu David Hirst 1963-1997 yıllarında The Guardian gazetesinin Ortadoğu muhabirliğini yaptı. İleri düzeydeki Arapça bilgisi ve Beyrut’a yerleşmesi onu bölgenin önemli muhabirlerinden biri haline getirdi. David Hirst, pek çok akademik dergiye makaleleri ile katkıda bulunmaktan başka, dört kitaba imza attı. 

Silah ve Zeytin Dalı’nın ilk baskısı 1977 yılında, genişletilmiş ikinci baskısı ise 1983 yılında yapıldı. Hirst, 2003 yılındaki üçüncü baskıda ABD-İsrail ilişkilerini odağa alan 120 sayfalık bir ilave ve güncelleme daha yaptı. Kitap Arapçaya da çevrildi. Eksiksiz bir modern dönem Ortadoğu tarihi sunan kitabın Türkçe baskısı 666 sayfadan oluşuyor. 

Cengiz Çandar’ın kitaba yazdığı önsözde şu cümleler yer alıyor: 
“Çeşitli üniversitelerde on yılı aşan bir süre “Modern Ortadoğu Tarihi” dersi vermiş ve Albert Hourani’den Bernard Lewis’e ölümsüz Ortadoğu tarihçilerinin eserlerinden yararlanmış biri olarak, David Hirst’ün Silah ve Zeytin Dalı’nın en özgün Ortadoğu tarih kitapları arasında yerini almış olduğunu ve bir ders kitabı olarak değerini hiçbir zaman yitirmeden, Silah ve Zeytin Dalı’nın da ölümsüzleşmiş olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ortadoğu’nun Yirminci Yüzyılı’nın mükemmel bir anlatımı olan bu kitabı kütüphanelerine yerleştirecek herkes ise, Yirmibirinci Yüzyıl’ın talihli insanları arasında sayılmalıdır.”

Silah ve Zeytin Dalı hakkında http://www.matbuat.com.tr/SILAH-VE-ZEYTIN-DALI__UD17 linkinden örnek sayfalara göz atılabilir ve satın alınabilir. Kitap ayrıca diğer online satış siteleri ile seçkin kitapçılarda da bulunabilir. Etiket fiyatı 40 TL olan kitap Tüyap İstanbul Fuarı boyunca 30 TL özel fiyatı ile 4. Salon 4241 numaralı Matbuat standında okuyuculara sunuluyor. 


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template