♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kedilerin, Martıların ve Delilerin Zamanı

Türk sinemasının önemli klasiklerinin yaratıcısı senarist, tiyatrocu ve yazar Işıl Özgentürk’ün yeni öykülerinden oluşan kitabı “Kedilerin, Martıların ve Delilerin Zamanı” Kırmızı Kedi Yayınevi etiketiyle raflarda...

İçtenlikli ve etkileyici diliyle, hayatın içinden alınma konularıyla, acıtan gerçekçiliğiyle, kâh şiirsel kâh masalsı anlatımıyla belleklerde iz bırakacak bu öyküler çok yönlü yazar Işıl Özgentürk’ün açtığı farklı dünyaları tanımak isteyenler için.

Moskova’yı, Leningrad’ı, Kırgızistan’ın başkenti Alma Ata’yı, hep o aşkla birlikte dolaştım, karşı koymaktan vazgeçtim, benimle birlikte otel odalarına, dağ başlarına, Sovyet kooperatiflerinin mükellef sofralarına, Nazım Hikmet’in cenazesini kaldırdıkları geniş avluya, Moskova’nın Arbat Sokağı’ndaki sanatçıların tuvallerine girmesine izin verdim. O uzun yolculuktan döndüğümde, ‘Hadi bana anlat,’ dedi. ‘Neler yaşadın?’ Galiba bu aşkın bu kadar uzun sürmesinin sırrı buydu, benim hiç durmadan hikâyeler anlatmam. Şimdi onu hep bir sevişme sonrası dinginliğinde, benim hikâyelerimi dinlerken anımsadığıma göre, öyle olmalı.”

Işıl Özgentürk çok yönlü bir yazar. Film senaryoları, çocuk kitapları, oyunları, öykü ve anı kitapları, köşe yazıları ve gazeteciliği ile adını geniş kitlelere duyurdu. Bu kitaptaki öyküler son çalışmaları. 

Dizisi: Türk Edebiyatı
Türü: Öykü  
Yazan: Işıl Özgentürk
Sayfa: 120
Fiyatı: 10 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template