♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kırmızı Kedi’den Çocuklara Kasım Yenileri

Kırmızı Kedi Kasım’da da çocukları eğlenceli maceralara davet ediyor. “Kitap Cadısı” Burcu Bahar’ın altıncı kitabı “Bulut ve Dinozor T-rex”, Koray Avcı Çakman’ın “Kafadar Kuzenler” serisinin dördüncü kitabı “Gizemli Olimpos” ve Alan Macdonald’ın “Tatlı Bela Angela” serisinin üçüncü kitabı “Tatlı Bela Angela Sahneye Çıkıyor!” ayın yeni maceraları... Ayla Çınaroğlu’nun Ocak ayında çıkan ve kısa sürede tükenen resimli öyküsü “Kuzgun ve Sırma” da ikinci baskısıyla yeniden raflarda yerini alıyor.


BULUT VE DİNOZOR T-REX / Burcu Bahar
Bulut, dinozorları çok seviyordu. Bir sürü oyuncağı vardı ama o her zaman besleyebileceği, oyun oynayabileceği gerçek bir T-Rex’in hayalini kuruyordu. Kitaplardan öğrendiği kadarıyla dinozorlar artık yaşamıyordu. Ancak Dünya’nın çeşitli yerlerinde çok farklı dinozor fosilleri, yani kemikleri bulunduğunu okumuştu. Ailesiyle birlikte ormanda gezintiye çıkan Bulut, bir fosil bulabilecek mi dersiniz?

“Kitap Cadısı” Burcu Bahar, sizler için çok eğlenceli bir öykü yazdı. Kitabın sonundaki soruları çözer, tekerlemeyi söylerseniz sihirli bir dünyanın kapısı sizler için açılacak!
Dizisi: Kırmızı Kedi  / Çocuk
Yazan: Burcu Bahar
Resimleyen: Serap Deliorman
Sayfa: 32
Fiyatı: 12 TL


GİZEMLİ OLIMPOS - Kafadar Kuzenler Antalya’da / Koray Avcı Çakman
Kafadar kuzenler, Esrarengiz Testi, Midas’ın Peşinde ve Efes’in Sırları kitaplarından sonra şimdi de Gizemli Olimpos kitabıyla karşımızda!

Eren, İrem, Burcu ve Tolga, yaz tatili için Antalya’ya yerleşen Ozan dayılarının yanına giderler. Rehberlik yapan dayılarıyla birlikte gezilere katılan kuzenler, eski yerleşim yerleriyle ilgili birçok şey öğrenirler. Ama dedektif romanlarını çok seven Eren için turist kafilesindeki insanları gözlemlemek daha önemlidir. Çünkü ona göre herkes, tarihi eser kaçakçısı olabilir! Bu gezilerden birinde ormanın içinden geçerken, Eren iki kişinin konuşmasını duyar ve adamlardan şüphelenir. Onun dedektifçilik merakını bilen İrem, Burcu ve Tolga ona inanmak istemeseler de dikkatli olmaya karar verirler. 

Midas’ın Peşinde maceralarındaki gibi Eren yine her şeyi yanlış mı anlamış, yoksa bu iki adam gerçekten suçlu mu?

Kafadar Kuzenler Antalya'daki dayılarının yanına gidiyor. Katıldıkları bir turistik gezide Eren iki adamın konuşmasını duyunca işer karışıyor. Eren yanlış mı anlamış, yoksa bu iki adam gerçekten suçlu mu? 
Dizisi: Kırmızı Kedi  / Çocuk
Yazan: Koray Avcı Çakman
Resimleyen: Yusuf Tansu Özel
Sayfa: 144
Fiyatı: 10 TL


TATLI BELA ANGELA SAHNEYE ÇIKIYOR! / Alan MacDonald
Dikkat Dikkat!
Angela İş Başında!
O Her Şeyi Herkesten İyi Bilir.

Angela Nicely, şeker mi şeker, çok tatlı ve masum bir kız gibi görünebilir, ama gerçek hiç de öyle değil! Yetenek yarışmasında Burnu-Havada Tiffany’yi geçmeye, ormanda kurt izlerini takip etmeye ve okulun futbol takımına seçilmeye çalışırken Tatlı Bela Angela işleri yine çok fena karıştıracak!

Serinin üçüncü kitabında Tatlı Bela Angela yine iş başında! Bu kez de bir yetenek yarışmasını kazanmaya ve okulun futbol takımına seçilmeye çalışıyor!

Çok komik üç hikâyenin başrolünde tabii ki Tatlı Bela Angela var!
Dizisi: Kırmızı Kedi  / Çocuk
Özgün Adı: Angela Nicely Superstar!
Yazan: Alan MacDonald
Resimleyen: David Roberts
Çeviren: Alkım Özalp
Sayfa: 100
Fiyatı: 9 TL 


KUZGUN ve SIRMA / Ayla Çınaroğlu
“Kulübesinin kapısından bir dişi geyik başını uzatmıştı önce. Hiç ses çıkarmadan, o incecik zarif bacaklarıyla dans edercesine, yumuşacık yürüyerek kulübeye girmiş ve odada sessizce dolaşmıştı. Sonra gelip yatağında güçlükle doğrulan Kuzgun’un önünde durmuş, yaşlarla dolu güzelim iri, kara gözleriyle bakmıştı ona. 

Ama gözlerindeki yaşlar süzülüp akmıyor, simsiyah derin bakışlarının içinde ışıldayıp duruyordu. Sanki gözlerinin ardındaki engin kara deniz kabarmış, taşmak üzereydi. Ağzını kıpırdatmadan ve ses çıkarmadan, öylece Kuzgun’un gözlerinin içine bakarak konuştu. Daha doğrusu Kuzgun onun konuşmasını, söylediklerini kulağıyla değil yüreğiyle dinledi, çünkü kulağında yankılanan herhangi bir ses yoktu.”

Ayla Çınaroğlu'ndan genç okurlarımızı geçmişe döndürecek büyülü bir hikaye. Yalnız bırakılmış bir adamla yalnız kalmak isteyen bir kızın masalsı karşılaşması…
Dizisi: Kırmızı Kedi / Çocuk / Gençlik  
Yazan: Ayla Çınaroğlu
Resimleyen: Mustafa Delioğlu
Sayfa: 56
Fiyatı: 9 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template