♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Sel Yayıncılık, Genç Öykücülerin Kitaplarını Bu Kez de Seslenen Kitap Aracılığıyla Okurlarla Buluşturuyor

Yayımlandığı ilk günden bu yana özel bir okur kitlesi kazanan, Türkçe edebiyatın öykü kulvarında şimdiden yer edinen iki isim, Melisa Kesmez ve Sinan Sülün’ün sevilen eserleri “Karahindiba” ve “Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz”, Seslenen Kitap aracılığıyla bu kez de sesli olarak okurla buluşuyor.

Karahindiba’da Sinan Sülün, sıradan insanların mağduriyetlerini, yalnızlıklarını mizah duygusunu asla elden bırakmadan yalın bir dille anlatıyor. Bu durumun yarattığı ortaklık hissi, okurda karşılık bularak Karahindiba’yı kendi döneminin öne çıkan öykü kitaplarından biri haline getirdi ve 6. baskısına ulaştı. 2014 yılında ise Mask-Kara Tiyatrosu bünyesinde yönetmen Cevdet Bayram ve oyuncu Sertaç Demir tarafından sahneye uyarlanarak tiyatro alanında da rüştünü ispatladı. “Adnan Çubuk” rolüyle özdeşleşen Sertaç Demir, Karahindiba’ya ses
veren isim oldu.
Seslenen Kitap’ta Karahindiba’ya erişmek için:
http://www.seslenenkitap.com/Urun/1116/Karahindiba

Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz, Melisa Kesmez’in ilk öykü kitabı. Kesmez, “şehir insanı”nın boğuştuğu dertleri, geçmişe duyulan özlemi, heyecanlı ama mütevazı şekilde, duru bir dil ve akıcı bir anlatımla aktarmayı başararak kendine özel bir yer edindi. Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz, özellikle benzer dertlerden mustarip bir kuşağın “ben bunları yaşadım, bunları hissettim!” derken referans gösterdiği, birbiriyle paylaştığı bir başucu kitabı haline geldi ve 5. baskısına ulaştı. Öykülerinde özyaşam hikâyelerine sıkça yer veren, dilini kurarken kendi hayatından damıttığı anıları kullanmayı tercih eden Kesmez, Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz’i Seslenen Kitap için stüdyoya girerek kendisi seslendirdi.
Seslenen Kitap’ta Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz’e erişmek için:
http://www.seslenenkitap.com/Urun/1114/Atlari-Baglayin-Geceyi-Burada-Gecirecegiz

Seslenen Kitap
Seslenen Kitap, 2014 yılında lansmanı yapılan, Türkiye’nin ilk web sitesi ve mobil uygulamalar üzerinden çalışan sesli kitap dükkanıdır. Seslenen Kitap portföyüne dinleyiciler, seslenenkitap.com ve ücretsiz Seslenen Kitap iOS, Android ve Windows Telefon mobil uygulamalarıyla ulaşabilir, satın alınan veya hediye edilen sesli kitapları ücretsiz mobil veya masaüstü uygulamaları ile dinleyebilir. Seslenen Kitap portföyünde çok okunan ve popüler yazarların seslendirdiği güncel kitapların yanı sıra, profesyoneller tarafından seslendirilen güncel ve klasik kitaplar da yer alıyor.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template