♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Glenn Meade’den Soluk Soluğa Bir Kovalamaca : Buz Kapanı

Dünyaca ünlü gerilim/macera romanları yazarı Glenn Maede’nin dünyada çok satanlar listelerinin gediklisi romanı “Buz Kapanı” Kırmızı Kedi etiketiyle raflarda.

Geçtiğimiz yıl Tüyap fuarına katılarak “Polisiye ve Tarih” konulu söyleşinin ardından imza da dağıtan ünlü İrlandalı yazar 1994’de ilk romanı “Brandenburg” başarılı bir çıkış yapmış, “Kar Kurdu” ve “Sakkara'nın Kumları” ile çok geçmeden ustalar mertebesine ulaşmıştı. Son romanı “Son Tanık” da geçtiğimiz yıl yayımlanmıştı. Ustanın 2004 yılında yayımlanan “Web of Deceit” bir yıl sonra Doğan Kitap etiketiyle raflara çıkmış ve aynı ay içinde üçüncü baskıya ulaşarak okurun yoğun ilgisiyle karşılaşmıştı. Yeni kapağıyla Kırmızı Kedi’den tekrar çıkarken çeviri değişmemiş.

Hızla gelişen olaylar ve hiç düşmeyen temposuyla bir film gibi ilerleyen “Buz Kapanı”, başladığınızda elinizden bırakamayacağımız romanlardan. Meade okurunu nefes nefese bir kovalamacanın ortasına atıyor ve sonuna kadar bu kapandan kurtulmak zor. Türü sevenler çoktan okumuştur zaten. Yazarla ilk kez tanışacak olanlara “Kar Kurdu” ve “Sakkara'nın Kumları”nı da şiddetle tavsiye edeyim yeri gelmişken.

Hayatını yoksul müvekkillerine adamış avukat Jennifer March, gençliğinin bittiği günün anısıyla yaşamak zorundadır: Bir yatırım bankasında yönetici olan babası, İsviçre’ye yaptığı bir seyahatte kaybolur; aynı günlerde, evlerine yapılan bir saldırıda annesi vahşice öldürülür, erkek kardeşi yaralanır ve kendisine de tecavüze kalkışılır. Yıllar sonra kardeşi, müvekkilleri ve tek dostu, polis memuru Mark Ryan’dan ibaret basit hayatı bir anda, yeniden altüst olur; Alpler’in sırtındaki bir buzul yarığında bulunan bir ceset, Jennifer March’ı yeniden geçmişe döndürür. Babasının asıl kimliğini ve neden ortadan kaybolduğunu öğrenme ümidiyle Avrupa’ya doğru yola çıkan Jennifer, kuşkulu karakterlerin ördüğü, sürekli değişen bir örümcek ağında yaşanan yüksek tempolu bir kovalamacada çırpınan bir kurban haline gelecektir.

Glenn Meade’den İsviçre Alpleri’nde geçen, insanın kime inanacağını ve güveneceğini bilemediği, soluk soluğa bir kovalamaca: Buz Kapanı.

Dizisi : Dünya Edebiyatı 
Türü : Polisiye Roman
Özgün Adı : Web of Deceit
Yazan : Glenn Meade
Çeviren : Ali Cevat Akkoyunlu
Sayfa : 384
Fiyatı : 26 TL   


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template