♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Complications : Steteskop ile Silah Arasında

Hayat kurtarmakla mükellef bir doktor ya daha fazlasını yapar ve kendini tam çıkmazda bulursa? Olaylar çorap söküğü gibi ilerlerde her saniye biraz daha kapana kısılırsa… Yaz sezonunun öne çıkan kablolu kanalı USA Network’un yeni dizisi “Complications”, bir doktorun peşinde soluk soluğa ilerleyen ve şaşırtan bir gerilim.

Dizinin yaratıcısı “The Good Guys”, “The Comedians” ve yedi sezonu deviren “Burn Notice”in yaratıcısı olarak tanıdığımız Matt Nix. Nix aynı zamanda dizinin pilot bölümü ile sezon finali için yönetmen koltuğuna da oturmuş. Oyuncu kadrosu konusunda da şanslı... İyi dizilerin tanıdık simalarından oluşan harika bir kadro var. “Life on Mars” dedektif Sam Tyler’ı Jason O'Mara, “Gossip Girl”ün Vanessa’sı Jessica Szohr, Leverage’in Parker’ı Beth Riesgraf, Grey's Anatomy’nin Rose hemşiresi Lauren Stamile, “The Newsroom”un Gary’si Chris Chalk, “The Killing”in Rosie Larson’unun babası Brent Sexton ve Lost’un Anthony’si Kevin Tighe dizinin başı çeken oyuncuları. 

Yaz sezonunun en tempolu başlangıcına imza atan dizinin pilot bölümü aynı zamanda hikayesine girme konusunda da çok başarılı. Acil servis doktoru John Ellison ile tanışıyoruz. Kızını yakın zamanda kaybetmiş olmasının acısını halen içinde tutan ve bu travmayı atlatamamış bir adam. Kanserden ölen küçük kızının ardından eşine ve evine de mesafeli olmuş. Avukat eşi Samantha biraz daha başa çıkabilmiş bu durumla ama tipik bir dağılmak üzere olan aile hikayesi üzerine inşa edilmiş Complications. Oğullarıyla mutlu bir gün geçirirken köpeklerinin avladığı bir hayvanı bulmalarıyla hayatları değişiyor. John veterinere giderken bir saldırıya tanık oluyor. Küçük bir çocuk vurulmuş ve araba işi tamamlamak üzere geliyorken, yerdeki silahı kapan doktor tam isabetle şöförü tutturuyor ve yaralı çocuğu kurtarıyor. Bu da tüm sorunların başlangıcı oluyor. Meksikalılar ve siyahilerin arasındaki çete savaşının tam ortasına düşüyor John Ellison. Kurtardığı çocuk hapishanedeki çete liderinin oğlu... Çete liderinin tehdidiyle, artık hem çocuğu iyileştirmek hem de rakip çetenin saldırılarından uzak bir yerde tutması gerek... Bu konuda imdada hemşire Gretchen yetişince soluk soluğa koşturmaca da başlıyor.

İki çete arasında kalan doktor, aldatan eş, ev basmaları, polis koruması, lezbiyen hemşire, illegal ilaç satışları, çete hesaplaşmaları derken dizinin heyecanı hiç düşmüyor ve sürekli şaşırtan manevralarla hikayesini saat gibi işletiyor. John Ellison’un travma sonrası stres bozukluğu yaşama anlarıyla da karakterini güçlendiriyor. Hayat kurtarmasını beklediğimiz doktor, tüm tehditlerin ortasında çantasında silah taşımak zorunda kalan bir adama dönüşüyor. Tüm sinirini ve her saniye artan stresini izleyicisine de geçiriyor. Jason O'Mara’nın harika performansına diğer oyuncularda katılınca ortaya seyri hayli keyifli bir dizi çıkıyor.

18 Haziran’da ekran macerasına başlayan dizi 13 Ağustos’ta yaptığı sezon finaliyle ilk sezonunu başarılı bir şekilde tamamladı. Basit bir sezon finalini tercih etmiş olsa bile senaryosunda aksamalar ya da mantık hatası barındırmıyor. Tüm hesaplarını da tek sezon üzerine kurmuş. Tüm olaylar çözüldükten sonra da olası ikinci sezonun konusuna pasını atarak son noktayı koyuyor.

Bir acil servis doktorunun her an daralan bir kapana sıkıştığı macera “Complications”, saat gibi işleyen hikayesi ve hiç düşmeyen temposuyla yaz sezonunun en iyi dizilerinden. Yeni dizi arayışında olanlar için biçilmiş kaftan.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template