♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Ali Deniz Uslu'nun Yeni Kitabı “Karganın Duyduğu” Esen Kitap’tan Raflarda!

46 dergisinin genel yayın yönetmeni, gazeteci ve müzik yazarı Ali Deniz Uslu’nun yeni kitabı “Karganın Duyduğu”, Esen Kitap etiketiyle raflarda yerini aldı.

Uslu’nun ilk kitabı “Girdap Balıkçısı”, 2013 yılında Yitik Ülke’den çıkmıştı. Deneme olarak adlandırılsa da, kalıpların dışındaki metinleriyle okuruna iç hesaplaşmalar, kızgınlıklar, hüzünler, ayrılışlar, haykırışlar sunmuş ve doksanlar lezzeti yaşatmıştı. “Karganın Duyduğu”nda da türler arasında gezinerek kalıpların dışına çıkıyor.

Karganın Duyduğu acı bir farkındalık, vazgeçiş ve yoldan çıkma kitabı. İçsel olduğu kadar tümevaran, teşhis koyan ama şifayı vermeyen türden. Çünkü zehir ile panzehiri ayıranın doz olduğunu bilenler için. Yazar Ali Deniz Uslu gündelik hayatın ve sistemin uyuşturduğu şehirlilerin kurulu düzenlerinde bir delik açmayı deniyor. Şiir, düz yazı, aforizma ve sayıklamalarla ilerleyen kitapta farklı anlatım biçimleri dans ediyor. Rahatsız ve tedirgin edici ama samimi bir üslup ile yapıyor bunu Uslu. Karganın Duyduğu yedi bölüm ile okuyucu karşılıyor. Her bölüm sanatçı Volkan Diyaroğlu’nun eserleriyle açılıyor.

Karganın Duyduğu, metaforlarla örülmüş bir gerçeklik kurgusu, kişinin kendisi ve çevresi ile hesaplaşmasından veya hesaplaşamamasından doğuyor. Türkiye coğrafyasının huzursuzlukları da kitabın satır aralarından okuyucuya sızıyor. Elbette tüm bu öfkeli metinlerin arasına hınzırlıklar, ironik tebessümler ve zaman zamanda kahkahalar eşlik ediyor. Karganın Duyduğu rahatsız edici ama tekrar tekrar okunup farklı tatlar alınacak kitaplar arasında...

"Fark edişlerin acımasız, cesur, yalansız, yalın paylaşımı. Tebrikler Ali Deniz Uslu..."
Erdal Beşikçioğlu

"Dil, mantık, sınır kullanmaz hayal, rasyonel değildir, ancak gündelik hayata taşırken rasyonalize edilir. Ali Deniz Uslu’nun metinlerini, şiir ya da düz yazıdan ziyade, somut hayaller ve soyut gerçeklerden oluşan bir tutam hayal çevirisi olarak görebiliriz..."
Levent Kazak

"En çok sevdiğim adam şimdi de en sevdiğim, kuştan ötenin duydukları ile... Kısa kısa uçarken ya da bir dalda soluklanırken..." 
Hayko Cepkin

"Bazen kelimeler kırık çıkar sandıktan, alıp uçlarını yapıştırırsınız… Ölmeden önce bir araya gelir bütün 'seni'ler, bütün 'seviyorum'lar. Bazen de koptuğu yeri saplarsınız sayfanın ortasına. Kaldığı değil, olduğu yerden başlar hikâyeye… Ali Deniz Uslu binlerce denizyıldızı saplamış ismine..Fark edilmesi dileğiyle…"
Gonca Vuslateri


Karganın Duyduğu / Ali Deniz Uslu
Türkçe Edebiyat
Sayfa Tasarımı: Eren Taymaz
Desen ve Çizimler: Volkan Diyaroğlu
Kapak Tasarımı: Berkcan Okar
Temmuz 2015
Esen Kitap
125 Sayfa
Etiket Fiyatı: 22,50 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template